Nataša Miljković o novoj emisiji: Imaću nepodobne goste

Showbiz 19. apr. 202112:2211 komentara
Podeli:
Foto: Ivan Dinić/Nova S

"Nepoželjni, nepodobni, neoprezni, žrtve svojih reči ili oni koje nismo dobro razumeli. Nisu to političari već i umetnici, novinari, pisci, zvezde koje nam rasplamsaju strasti svojim potezima ili stavovima. Uvek se govori o junacima, a meni je baš želja da antijunacima dam reč", priča u intervjuu za Nova.rs voditeljka Nataša Miljković, čija autorska emisija "Persona non grata" startuje večeras na TV N1.

PROČITAJTE JOŠ

Od ponedeljka, 19. aprila, na televiziji N1 počinje emitovanje nove emisije „Persona non grata“ koju će voditi i uređivati Nataša Miljković. Popularna voditeljka i novinarka, govorila je za portal Nova.rs o svom najnovijem projektu, navodeći da oseća tremu i da joj nova emisija predstavlja veliki izazov.

Koliko je za Vas značajno to što ste dobili svoju novu aturosku emisiju na televiziju na kojoj radite već neko vreme, i da li će Vam biti teško da se odviknete od vođenja Jutarnjeg programa, u kojem imate dugogodišnje novinarsko i voditeljsko iskustvo?

– Volim početke i eto me, opet, na jednom novom. Radujem se, ali i veliki mi je izazov ponuditi gledaocima N1, dakle, ljudima koji su navikli na vrhunski program, novi sadržaj. Malo je reći da imam tremu, ali, zaista, pred svaki početak i ja se pomalo osećam kao početnik, i tako već 30 godina. Ostajem u „Novom danu“ do kraja juna, to je sigurno, tako da mi jutarnji neće nedostajati. A ni ja njemu.

Foto: Ivan Dinić/Nova S

Ko su „persone non grate“ u Srbiji?

– Nepoželjni, nepodobni, neoprezni, žrtve svojih reči ili oni koje nismo dobro razumeli. Nisu to političari već i umetnici, novinari, pisci, zvezde koje nam rasplamsaju strasti svojim potezima ili stavovima. Uvek se govori o junacima, a meni je baš želja da antijunacima dam reč.

PROČITAJTE JOŠ

Zbog čega mislite da se nalaze u takvoj poziciji? Da li je cilj emisije da je predstavi u drugačijem svetlu, ili da samo skrene pažnju da ona, iz nekog razloga, postoji u našem društvu?

– Kako kad i kako ko. Nemam nameru da sudim u emisiji, niti da okajavam tuđe grehe. Mi smo društvo koje voli hajke, lako planemo, a lako i zaboravimo.

Možete li nam otkriti ko je prvi gost emisije u ponedeljak?

– Ipak pogledajte u 20h. Imam nameru da se igram sa konceptom emisije, tako ćemo i početi. Ta „Persona“ će biti izrazito važna za normalnost i zdravlje ovog društva.

Koliko je zapravo opasno u današnjoj Srbiji biti persona non grata?

– Od streljanja rečima do pravog streljanja nije dug put, to smo videli u skorijoj istoriji. Nadam se da se nikad neće ponoviti.

Možete li nam dati neke detalje u vezi s emisijom?

– Ponedeljkom u osam uveče. Nekad će emisija biti u formi intervjua, nekad u formi debate o centralnoj ličnosti. Nije lako na N1 dobiti sagovornika, ako je on na vlasti ili blizak njoj, ali imamo rešenje i za te situacije. I jedno veliko hvala svim kolegama i ekipi koja je pomogla da od jedne moje ideje zaista i nastane ova emisija. Nek nam je sa srećom.

Prvu epizodu emisije „Persona non grata“ gledajte večeras od 20 časova na televiziji N1. 

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar