Foto:Screenshot/Youtube/Elena Kitić

Nije retkost da deca naslede talenat od roditelja, a domaća estrada je pravi primer za to. Mnogim našim pevačima i pevačicama deca su ujedno i kolege, mada često naslednici ne pevaju istu vrstu muzike kao njihovi roditelji.

ELENA KITIĆ

View this post on Instagram

žene slikao @hlvkbygvp

A post shared by Elena Kitić (@elenakitic) on

Ćerka pevača narodne muzike, Mileta Kitića, nasledila je talenat i od majke, Marte Savić, koja je takođe pevačica. Ipak, Elena, koja je rođena u Hanoveru i ima samo 23 godine, nije sasvim krenula stopama svojih roditelja, jer je izvođač R’n’B muzike.

Javnost ju je upoznala kada je objavila pesmu „Folira“ sa čuvenim bosanskohercegovačkim reperima Jalom Bratom i Bubom Korelijem, a nakon velikog uspeha koji je postigla, sa njima snima i pesmu „Ne volim“.

Od 2018. godine Elena sarađuje sa reperom Stefanom Đurićem Rastom, koji je napisao muziku i tekst za singl „Geto princeza“, a na svojim pesmama, kojih ima tek desetak, Elena na Jutjubu broji milionske preglede.

ANASTASIJA RAŽNATOVIĆ

Anastasija Ražnatović Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Još jedna naslednica folk pevačice koja je pop izvođač je i Anastasija Ražnatović. Ova 22-godišnja pevačica prvu pesmu „Savršen par“ objavila je 2018. godine, i s njom postigla veliki uspeh, a nakon toga ne snimila još četiri pesme, koje, kao i pesme Elene Kitić, broje milionske preglede na Jutjubu.

Početkom ove godine Anastasija je doživela neprijatnost kad je njena pesma „Heroina“ procurila u javnost pre zvanične objave, pa je bila primorana da je objavi pre planiranog datuma, ne snimivši za nju spot.

Zanimljivo je da je autor tekstova Anastasijinih pesama Milan Radulović Laća, sin Marine Tucaković, koja je napisala najveći broj teksotva pesama njenoj majci, Svetlani Ceci Ražnatović.

STEFAN ŽIVOJINOVIĆ

Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

PROČITAJTE JOŠ

Stariji sin Lepe Brene i Bobe Živojinovića, Stefan Živojinović, imao je kratku pevačku karijeru, od koje je uprkos talentu odustao ove godine.

Stefan je za dve godine objavio pet pesama, od kojih je jedna bila naslovna numera druge sezone serije „Ubice mog oca“.

Živojinović se u maju ove godine oglasio saopštenjem u kome je naveo da se povlači iz javnog života i pevanja i zamolio medije za razumevanje.

„Želeo bih da obavestim javnost da sam rešio da se povučem s javne scene i iz javnog života. Prethodnih godina mediji u Srbiji su objavljivali brojne tekstove povodom kojih nisam želeo da pokrećem sudske postupke, iako su mnogi sadržali neistinite informacije koje ovim putem demantujem. Molim sve medije da poštuju moju odluku o povlačenju iz javnosti i da se ubuduće uzdrže od bilo kakvih informacija o meni, a naročito onih koji zadiru u moju privatnost“, pisalo je u njegovom zvaničnom saopštenju.

JELENA VUČKOVIĆ

Nije iznenađenje ni to što je ćerka Goce Božinovske i kompozitora Radeta Vučkovića takođe pevačica, s obzirom na to da su joj roditelji muzičari.

Za razliku od druge dece pevača, koje uglavnom na scenu stupaju objavom singlova, Jelena je na estradu kročila 2010. godine takmičeći se u „Zvezdama Granda“, a 2012. godine objavila je dve pesme – „Heroji nikad ne umiru“ i „Brate moj“.

Ipak, njen najveći hit trenutno je pesma „Mišu moj“, koju je snimila 2013. godine sa di-džej Vujom i broji preko dva miliona pregleda na Jutjubu.

ALEKSANDRA STOJKOVIĆ DŽIDŽA

Još jedna ćerka poznatog roditelja koja se takmičila u Zvezdama Granda je Aleksandra Stojković Džidža, čiji je otac čuveni harmonikaš i kompozitor Dragan Stojković Bosanac.

Iako njen otac nije bio najsrećniji njenim izborom profesije, lično je žirirao u sezoni u kojoj se ona takmičila. Iako je njen otac okrenut ka narodnoj muzici, Džidža izvodi nešto moderniji ritam, a jedan od njenih najvećih hitova je pesma „Malo vatre, puno dima“.

NIKOLA I MARKO ROKVIĆ

Pevač Marinko Rokvić imao je sreće da obojica njegovih sinova krenu njegovim stopama. Prvi je pevanjem počeo da se bavi Nikola, koji je prvi album objavio 2006. godine, a sa kojeg se izdvojilo više hitova – „Oprosti mojoj mladosti“, „Ja sam tvoj i kad spavam sa njom“, „S kim si me noćas varala“.

Nikola je drugi album izdao dve godine kasnije, a publika je sa tog albuma zavolela pesme „Ja nisam taj“, „Dobar sam ti ja“, „Povredi me“.

Nakon duže pauze, Nikola 2015. godine objavljuje album „Ovaj put“, uz pop prizvuk, za razliku od prethodna dva.

Njegov brat Marko nije postigao uspeh kao Nikola, mada je njegov talenat neosporan.

Marko je objavio svega četiri pesme.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.