Foto: Nemanja Jovanović

Danas je izrečena mera napadaču, koji je Dakićevoj naneo lakše telesne povrede.

Voditeljku je Đ.T. napao na ulici, kada je pogodio kamenom u glavu.

PROČITAJTE JOŠ:

Reč je o čoveku koji je beskućnik, a koji je, takođe, psihijatrijski pacijent, zbog čega mu je, od strane Prvog osnovnog suda u Beogradu, izrečena mera bezbednosti obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi.

Odluka je prvostepena, odnosno još nije pravnosnažna, a ovim povodom oglasila se Snežana, koja je potvrdila da se danas sa ovim čovekom našla u sudnici. Đ.T. je došao u pratnji roditelja.

„Bila sam danas na ročištu i sreli smo se u sudnici. On mi se izvinio. Priznao je prekršaj, krivicu, nije poricao“, kaže voditeljka za „24sedam“ i dodaje da je on relativno uračunljiv, kao i da je svestan šta je počinio.

„Zna šta je uradio, procenjeno je da je u stanju da učestvuje u procesu. Tada nije znao ko sam, sada zna. Rekao mi je da je bio svestan svega, ali da je bio jako umoran, da te noći skoro uopšte nije spavao. Sve je proteklo u prijateljskom tonu, izvinio mi se i pokajao se. Rekao mi je da nije imao nameru da me povredi“, priča Snežana i otkriva da su joj njegovi roditelji zahvalni na svemu jer dve godine nisu znali gde im je sin, a zahvaljujući ovom incidentu su ga pronašli i on će konačno biti lečen.

 „I oni su mi se izvinjavali za sve. Njegov otac mi je rekao da je zahvalan jer je zahvaljujući meni saznao gde mu je dete, jer dve godine nisu imali nikakav kontakt. Nisu ni znali gde je. Sve se završilo na jedan lep i topao način“, rekla je Dakić, pa je prokomentarisala i izrečenu meru:

„To je bila očekivana mera, s obzirom na njegovo zdravstveno stanje, očekivali smo da će ići na obavezno lečenje. E sad, na koje vreme, to će procenjivati psihijatri, u zavisnosti od toga kako se bude poboljšavalo njegovo zdravstveno stanje.“

Voditeljka je zaključila da joj je drago zbog ovakvog ishoda jer pored toga što će napadač Đ.T. biti lečen, biće i sklonjen sa ulice i neće se ponoviti ovakav incident, bar kada je on u pitanju.

„To je i za njega najsigurnije jer, ako bi nastavio da na ulici pravi ekcese i njega bi neko mogao da povredi, kao i on nekoga i da zbog toga završi u zatvoru. On treba da se izleči kako bi uvideo posledice svog dela. Drago mi je što se tako završilo, da on neće ponoviti nešto slično“, završila je Snežana.

BONUS VIDEO: Snaga uma – voditeljka Maja Nikolić

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.