Foto: privatna arhiva

Brojne poznate ličnosti poranile su jutros u nabavku pred 84-časovni policijski čas tokom koga će proslaviti i Uskrs u karantinu., a nakon toga, s obzirom na to da je Veliki petak, posvetili su se farbanju jaja.

Porodica Nikoline Kovač i njenog supruga Saše Kapora ovog Uskrsa brojčano je jača za još jednog člana, jer su krajem prošle godine dobili ćerku. Pevačica je jutros sa dvoje male dece farbala jaja, dok je pevač kupovao namirnice.

„Ove godine smo u proširenom sastavu, tako da ovaj Vaskrs ima dodatnu blagodat za nas zbog bebe. Nikolaj kao i svako dete voli da pobeđuje u kucanju jajima i on je najviše euforičan kada je u pitanju kucanje. Moram priznati da smo svi zadržali tu razdraganost generalno kada su praznici u pitanju, a naravno i Vaskrs kao naš najveći praznik. Proslavljamo ga u tom prazničnom duhu i jako smo srećni što smo svi zajedno na okupu, bez obzira na ovu situaciju“, rekla je za Nova.rs Nikolina Kovač.

Čuveni harmonikaš Miša Mijatović dane u izolaciji provodi u selu Miločaj kod Kraljeva, gde će dočekati i najveći hrišćanski praznik Uskrs.

 

Muzičar, koji sa svojim orkestrom godinama prati Miroslava Ilića na velikim koncertima, uživa u prirodi na svom imanju, a društvo mu prave porodica i kućni ljubimac.

Poštujući običaje, on je sa svojom suprugom, još u jutarnjim satima, ofarbao uskršnja jaja, da bi se zatim pozabavio sređivanjem dvorišta.

„Po našem starom običaju i tradiciji farbamo jaja. Surpuga Milijana i snajka Sandra potrudile su se da ovo lepo ofarbaju, a u tome smo pomogli moji sinovi Miodrag i Aleksandar, ja i moj ljubimac Lord. Ustvari, on je Sandrin ljubimac, ali mene najviše voli. Radujemo se ovom prazniku i u lepom prazničnom raspoloženju pripremamo trpezu“, rekao je muzičar za naš portal.

Pevačica Vanja Mijatović svaki Uskrs nastoji da provede u porodičnom okruženju, tako da joj i ovaj u karantinu ne pada teško, jer je u  Kraljevu.

„Uskrs donosi i tugu i radost u moje srce. Obožavam naše praznike, volim kada sam sa porodicom. Brat je na drugom kontinentu i nedostaje mi da zajedno provedemo praznike. Ja ću i ovaj Uskrs, kao i ranijih godina, provesti u Kraljevu, spremaćemo zajedno uskrsnju trpezu, a danas farbamo jaja, zaključila je zvezda „Granda“.