Podeli
Foto:Screenshot

Poljubac u filmu ili u seriji je jedan od najomiljenijih momenata, iz razloga što je uglavnom potpuno neočekivan, i nakon njega usledi totalni preokret. Ponekad poljupci u filmovima umeju i da rasplaču gledaoce, ali najčešće se srećni krajevi završavaju njime. Ipak, da bi sve to izgledalo tako dobro, glumci u poljubac ulažu dosta emocija, kako bi što više dočarali publici njihova osećanja.

Poljubac između Kejt Vinslet i Leonarda Dikaprija, odnosno Džeka i Rouz u filmu „Titanic“ je proglašen je za “poljubac svih vremena”, a scena njihovog strastvenog ljubljenja mnogima je omiljena.

“Režiser Džejms Kamerun u početku je planirao da glavna glumica bude tip kao Odri Hepbern. Leonardo Dikaprio skoro je odbio ulogu. Scenu u kojoj Dikaprio privlači Vinslet sebi i ljubi je, glumac je opisao kao da je bilo poljubiti člana porodice”, objašnjeno je svojevremeno u jednom časopisu koji je ovaj poljubac odabrao za najlepši ikada.

PROČITAJTE JOŠ

Patrik Svejzi i Dženifer Grej započeli su predigru od kako su se ugledali. Gotovo pola filma čekali smo da se Bejbi i Džon poljube, a jednom kada su počeli sa ljubljenjem, dugo se nisu zaustavili. Tokom čitavog Prljavog plesa možemo videti kako tenzija između dvoje mladih ljudi raste, a kroz njihovo zaljubljivanje poboljšava se i njihov ples.

Čuveni poljubac u filmu “Prohujalo sa vihorom” mnogi su ocenili kao i najpopularniji. Momenat kada Klark Gejbl strasno grli i ljubi Vivijen Li ostavio je ogroman utisak na publiku.

Razmažena, gotovo nesnosna Skarlet ostaje bez teksta kada joj snažni Ret saopšti: “Treba te ljubiti često i to treba da radi neko ko to zna”. Da li bi ijedna žena imala išta da doda na ovakvu izjavu?

Romantični film “Beležnica” iz 2004. godine napravio je pometnju kod publike, a uz njega su mnogima trebale i maramice. Glavni junaci Noa i Eli zavoleli su se uprkos brojnim razlikama, ali na tom putu nailazili su na mnoge prepreke. Međuti, njihov poljubac na kiši ostavio je sve bez daha.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.