Foto:Nova S

Beograđanka Aleksandra Ličina (70) osvojila je zavidnu svotu novca u kvizu Milioner koji se od 19. septembra emituje na TV NOVA S. Ujedno je osvojila i publiku svojim smirenim stavom, a bila i najstarija takmičarka ove sezone do sada. Nasuprot njoj, ove nedelje smo imali priliku da vidimo i Milicu Stojanović iz Ćuprije, koja ima 19 godina, i kako je voditelj Zeka istakao, „mlađa je od ovog kviza“.

Aleksandra Ličina, koja je osvojila zavidnu sumu od 690 hiljada dinara, rekla je da nije imala tremu tokom takmičenja.

„Nisam imala tremu. I nisam uopšte konstatovala kamere. A i nisam došla u kviz sa bilo kakvom ambicijom da se predstavim kao pametna, nisam bila opterećena time da moram da uspem, htela sam da mi bude prijatno i tu sam došla da se zabavim“, kaže Aleksandra i dodaje da nije očekivala toliku pažnju, te da sada nakon učešća u kvizu ne može da skuva ručak od poziva rodbine.

PROČITAJTE JOŠ

A bilo joj je vrlo važno da njih ne obruka.

Aleksandra, koja je penzionerka, strudirala je psihologiju i radila u spoljnoj trgovini, u turizmu. Za Zadovoljnu je otkrila svoj tajni recept pripreme za vruću stolicu.

„To je celoživotno iskustvo. Ne možete za kviz nikako da se odjednom pripremite, sem ako nije usko specijalizovan. Ono što ste pokupili u životu, pokupili ste. Ja nemam utisak da sam pokazala neko znanje, ali mislim da je u moje vreme gimnazija bila izvanredna, stvarno je davala obrazovane ljude. U nekim ozbiljnijim pitanjima bi to gimnazijsko znanje značilo mnogo. I ne kažu tek tako da u kvizovima može da se unovči znanje iz škole koje neretko u životu ne služi mnogo. Verujem i da je jako važna elementarna obaveštenost koju u životu steknete, tu je konstantno praćenje dnevne štampe. To je sad sve isplivalo.“

Aleksandra je rekla da su za nju navijali svi iz porodice i od prijatelja.

„Oni znaju da sam ja avanturista. Jako mi je bilo drago kad su neki prijatelji rekli da su se oraspoložili i nasmejali dok su me gledali u Milioneru. I to nešto znači – kad nekom popravite raspoloženje. Ali generalno pozitivne reakcije ljudi me zbunjuju“, priznala je Aleksandra, koja inače voli da provodi vreme sa svojim psom.

„Ja puno hodam, to mi mnogo znači. I maštam puno. A kada mi nešto smeta, ja to pokušavam da ispravim, u granicama mojih mogućnosti, bilo da se bunim zbog nečega što ne valja u komšiluku, bilo da je u pitanju neobrazovanje i nepoznavanje sopstvene istorije i kulture. Žao mi je i što svojevremeno nije zaživela moja ideja sa pamtilom za knjige, onim što danas zovu bukmarkerom. Obradila sam oko 150 naših značajnih ličnosti, pesnike, lekare, o kojima bi bile informacije na tim obeleživačima i oni bi se besplatno delili u hotelima, u domovima zdravlja…. Ali procedura da ostvarim tu moju želju je vrlo komplikovana zbog dozvola i autorskih prava. Ipak, verujem da ljudima mora da se ugura znanje u glavu.“

Veliku pažnju javnosti je privukla i Milica, najmlađa takmičarka kviza.

Mlada takmičarka je bez pomoći došla do prve zagarantovane sume od 5.000 dinara, a onda je tako i nastavila do 7. koraka, gde je iskoristila prvu pomoć „pozovi prijatelja“ i posle poziva majke dala tačan odgovor.

Posle pitanja za 40.000 dinara vratila se na prvu zagarantovanu sumu od 5.000 dinara, jer je dala pogrešan odgovor.

Kako je atmosfera u kvizu u „vrućoj stolici“ uvek napeta, Milica je dala savet kako da budući takmičari iskoriste pomoći koje su im na raspolaganju.

Kviz „Želite li da postanete Milioner?“ emituje se od ponedeljka do četvrtka, od 21.30 na televiziji Nova S.

BONUS VIDEO: Takmičar u „Milioneru“ otkrio kako je u kontejneru pronašao 500 evra

Komentari

Svi komentari (0)