Najinteligentniji srpski glumac ima 21 godinu i IQ 156: Godinama je član Mense

Showbiz 16. maj. 202222:27
Podeli:
Luka Grbić Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Iako je veoma mlad, Luka Grbić je zadivio i pozorišnu i filmsku publiku.

Svoju prvu ulogu odigrao je u filmu „Južni vetar“, gde je sarađivao sa poznatim glumcima kao što su Bogdan Diklić i Miloš Biković.

PROČITAJTE JOŠ:

Luka je sada jedan od najtalentovanijih i najperspektivnijih glumaca mlađe generacije, pa je nakon početka glumačke karijere u poznatom filmu, nastavio da ređa zapažene uloge.

Sa samo 18 godina je snimao prvi deo Južnog vetra, dok je još bio maturant Prve beogradske gimnazije, a istovremeno i student Fakulteta dramskih umetnosti.

Posle ove, usledile su druge uloge u serijama "Biser Bojane", "Košare", dok trenutno glumi Ivana Tomovića u drugoj sezoni popularne serije "Tajna vinove loze".

Za svoju prvu ulogu u filmu "Južni vetar" dobio je nagradu za debitanta godine na festivalu "Filmski susreti" u Nišu, kako prenosi "Stil".

Međutim, ono što je posebno interesantno, Luka je naš najinteligentniji glumac. Kada je upisao srednju školu, Luka je uradio test i došao do rezultata 156 IQ. Glumac je tada postao član Mense, organizacije koja okuplja najinteligentnije ljude.

"Da. Po upisu u srednju školu, počeo sam da volontiram u NTC centru. Preko osnivača ovog programa učenja Ranka Rajovića čuo sam za Mensu. Odlučio sam pokušam. Nijedan rezultat me ne bi porazio. Prvi put nisam prošao i falila su mi tri boda. Znao sam da će sledeći put biti bolje i ostvario sam rezultat 156, do granice do koje se meri ovaj test. Otišao sam na prvi sastanak i upoznao vrlo zanimljive ljude", ispričao je Grbić, prenosi "Stil".

BONUS VIDEO: Andrija Kuzmanović o ulozi u filmu Zlatni dečko

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar