Foto: Printscreen/YouTube/Oroku Saki

Mnogi glumci ostavili u veliki trag u srpskoj kinematografiji, a publika ih se i te kako rado seća iako su njihove uloge u domaćim filmovima i serijama bile samo epizodne.

PROČITAJTE JOŠ

Jedan od najpoznatijih epiozodidista je definitivno jugoslevenski glumac Predrag Preža Milenković. Bez obzira na to što nikada nije imao neku veliku ulogu, ostavio je veliki trag u domaćoj kinematografiji.

Naime, gledaoci ga najvše pamte kao batlera uvek ozbiljnog lica, a glumio je i portire, vozače, vojnika, kočijaše, kelnere… Njegova karijera trajala je skoro 40 godina, a odigrao je više od 200 raznih uloga, od kojih je 100 bilo u TV Serijama i filmovima.

Glumca Dušana Poćeka javnost najviše pamti po ulozi hipohondričnog Jezdimira Uskokovića u seriji „Bolji život“, kao i komšiju Iliju Pandurevića u „Srećnim ljudma“.

Svoju karijeru počeo još šezdesetih godina, a njegove poslednje epizodne role bile su u serijama „Šešir profesora Koste Vujića“ i „Montevideo, Bog te video“, gde je glumio zalagaoničara.

Takođe jedan od značajnijih sporednih glumaca jeste i Vladan Živković. Njega smo u domaćim serijama obično viđali kao policajca, poručnika ili nekog od prijatelja glavnih uloga.

PROČITAJTE JOŠ

On je imao brojne epizodne uloge u mnogim serijama, kao što su „Balkanski špijun“, „Moj tata na određeno vreme“, „Srećni ljudi“, a 2018. godine igrao je u seriji „Šifra Despot“.

Glumac Milutin Butković odigrao je oko 60 uloga tokom svoje karijere, ali bez obzira na to koliko su one bile male, svakako su bile zapažene. Publika ga najviše pamti po flmovima „Varljivo leto ’68.“, „Balkan ekspres“, „Gospođa ministarka“ i mnogim drugim.

Kruševački glumac Milija Vuković u seriji „Selo gori, a baba se češlja“ imao je epizodnu ulogu prijatelj Mitra, koja je bila veoma upečatljiva.

Mada je Vuković pozorišni glumac i nije imao mnogo iskustva pred kamerama, odlično se snašao u ulozi u pomenutoj seriji.

On je preminuo u martu ove godine u svoj 73. godini, nakon duge i teške bolesti.

Foto:Screenshot/Youtube

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.