Podeli
Foto: Zoran Lončarević

Poznati pevač Bora Drljača preminuo je večeras u svojoj osamdesetoj godini, nakon duge i teške bolesti. Mnogi pripadnici mlađe generacije ne znaju pesme Bore Drljače, znaju samo da je on bio neki pevač, ali nisu sigurni šta je pevao. Ipak, mnogi su čuli za njega i to putem društvene mreže Instagram. Bora je bio redovan korisnik ove mreže, njegov profil prati 17 hiljada ljudi, a fotografije koje je objavljivao često kruže na storijima drugih korisnika.

Neke od Borinih najzanimljivijih objava prenosimo ovde.

“Smanjite izlazak napolje, piše na dnevniku ostani kod kuće, to je dobro za sve. Pozdrav”.

“Nedelje veče odlična za odmor u kući, ali u stvari tako je sada svako veče. I ostanite kod kuće da prođe ovaj virus”

Bilo je i emotivnih postova

“Sada kada sam star čovek hoću da pozovem nekoga u kafanu, a zaboravim da je umro. Dešava se to, stari to razumeju, a vi ste mladi skoro svi ovde”.

Ono po čemu je Bora bio omiljen svojim pratiocima bila su njegova redovna i jednostavna obaveštenja njegovim dnevnim aktivnostima “bez filtera”

“Vreme je da se doručkuje. Dobro jutro”.

“Malo sam izgoreo na suncu”.

“Imao sam kasetu “Balkanski špijun”, ali je neko bacio”

“Dan je lep, a ja malo prehlađen. Pijem čaj”.

Poznati pevač Boro Drljača preminuo je večeras u 80.godini, nakon duge i teške bolesti karcinoma.

Drljača je sredinom juna ove godine bio ponovo primljen u bolnicu, a 2019. godine operisao je tumor na debelom crevu.

Sin preminulog pevača Bora Drljače, Vlada Drljača rekao je za Nova.rs da je rak metastazirao, ali da je Bora preminuo u krugu porodice i da se nije puno mučio.

“Ovo je prvenstveno veliki gubitak za porodicu, a onda i za sve ljude koji su ga voleli i poštovali. Telefon neprestano zvoni, a to je dokaz da je bio veliki čovek i da će svojim odlaskom ostaviti veliku prazninu”, zaključio je Vlada.

Oglasio se i Borin dugogodišnji prijatelj i kolega Andrija Era Ojdanić, koji je rekao da je skrhan bolom.

“Karcinom mu se proširio na mozak i imao je pet hemoterapija. Ja sam ga više puta zvao na telefon, ali se nije javljao. Jadni moj Bora. Sa njim je otišao i deo mene, jer smo nas dvojica prijatelji preko 50 godina i uvek smo zajedno prolazili kroz dobro i loše”, rekao je za portal Nova.rs Era Ojdanić.

Bivši direktor Granda Saša Popović takođe je za naš portal dao izjavu i rekao da je Bora bio ljudina i zahvalio mu se za sve.

“Govorimo o velikom profesionalcu, o pevaču koga smo neizmerno voleli. Žao mi je što se opraštamo od njega, hvala mu za sve. Saučešće njegovoj porodici i prijateljima, ali i svim poštovaocima njegove muzike”, rekao je Popović za Nova.rs.