„Nadamo se da će Evrovizija sledeće godine biti u oslobođenom Kijevu“

Showbiz 12. maj. 202218:40
Podeli:
Torino Ukrajinski novinari, muzičko takmičenje Evrovizija, Eurovision 2022
Foto: Pero Jovović/Nova.rs

Irina i Vitali su dvoje ukrajinskih novinara koji izveštavaju sa Evrovizije u Torinu. Za Nova.rs kažu da se nadaju da će Ukrajina pobediti - ne samo na Evroviziji, već i da će uspeti da se odbrani od Rusije.

„Nadamo se da će Evrovizija sledeće godine biti u oslobođenom Kijevu. Voleli bismo da svi predstavnici svih zemalja dođu u Kijev sledeće godine“, rekla je Irina za Nova.rs.

PROČITAJTE JOŠ

Njih dvoje kažu da su se nakon ruske invazije na Ukrajinu preselili u SAD, ali da su njihove porodice i prijatelji ostali u Ukrajini.

Na sebi nose odela koja imaju ispisana imena gradova pogođenih gradova - onih u kojima je ruska vojska napravila najveću katastrofu.

Svesni su toga da je Ukrajina ove godine favorit na Evroviziji, između ostalog, zbog ratnog stanja u njihovoj državi. Navode i da im se dopada Konstrakta i njihova pesma.

Torino Ukrajinski novinari, muzičko takmičenje Evrovizija, Eurovision 2022
Foto: Pero Jovović/Nova.rs

"Biti zdrava. Znamo pensum. Jako nam se sviđa. Konstrakta je super umetnica. Nadamo se da će njena poruka da se pročuje i da će umetnici u Srbiji dobiti zdravstvene knjižice", rekli su njih dvoje.

Ukrajina se tokom prve polufinalne večeri plasirala u finale Evrovizije. Srbija večeras nastupa pod rednim brojem tri.

BONUS VIDEO: Proba Konstrakte pred polufinalni nastup

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar