Foto: MediaPunch Inc / Alamy / Alamy / Profimedia

Kraljica pop muzike Madona i jedna od najpoznatijih žena na svetu, objavila je fotografiju iz mladosti na kojoj, kako je napisala, nije imala ništa drugo do trideset pet dolara u džepu i san da će jednog dana biti zvezda.

„Nema Jutjuba, nema Vine-a, nema The Voice, nema američkog „Idola“, nema „Diznija“, nema Tvitera, nema TikToka, nema Instagrama. Samo 35 dolara i san“, napisala je Madona ispod fotografije.

View this post on Instagram

No IG, Twitter or Tik Tok either! ???

A post shared by Madonna (@madonna) on

Šezdesetjednogodišnja pevačica iza sebe ima impresivnu karijeriju. Još tokom prethodne decenije proglašena je najprodavanijom i najuspšenijom umetnicom svih vremena, a samo njena turneja “The Rebel Heart Tour” iz 2016. godine donela je Madoni 169,8 miliona dolara i katapultirala je na vrh liste turneja ženskih izvođača sa najvećom zaradom.

PROČITAJTE JOŠ

Početak ove priče leži u legendarnoj odluci mlade plesačice francusko-italijanskog porekla iz Bej Sitija, Mičigen, SAD, rođene kao Madona Luiza Čikone, da sebi da umetničko ime za koje su svi čuli, i koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim: Madona.

Od samog početka karijere, Madonino javno pojavljivanje uključivalo je verske simbole i motive, a njeno vešto osmišljeno koketiranje sa postulatima katoličanstva i građanske hipokrizije dovodilo ju je u žižu javne rasprave, rezultirajući povremeno osudama Vatikana ali i drugih verskih zajednica.

U samom korenu njenog uspeha, kako je sama više puta naglasila, leži takozvano “uživanje u grehu”, ali i želja da bude glas svih onih koje je društvo na bilo koji način potisnulo.  Filozofiju materijalizma i imidž „kučke koja traži pare i zadovoljstvo, ali se i bori za svoja prava”, Madona je dovela do savršenstva.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Svi komentari (0)