Foto: Arhiva/EPA/MAXIM SHIPENKOV/Birdie Thompson / ADMedia / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

I dok su nekad pumpanje grudi, guze, usta, ugrađivanja zlatnih niti u lice i slično, za cilj imali da ulepšaju uglavnom žene, sada ova situacija sa plastikom i ženama ali i muškarcima sve više liči na bal vampira. Preterivanjima su posebno sklone poznate ličnosti u kojima Holivud apsolutno prednjači, pa iz očigledno preteranog straha od starosti preteraju i sa operacijama dok se često doslovce ne mumificiraju.

PROČITAJTE JOŠ

Tako recimo Miki Rurk, glavni šmeker 80 – ih i 90-ih, i strastveni ljubavnik iz „Devet ipo nedelja“, lični opis promenio je tako da bi sada bio idealan jedino za ulogu u Netflixovoj „The walking dead“.

Njemu ni maska zombija ne bi trebala, pa bi to bila i fina ušteda za produkciju. Rurka i inače prati glas tipa kog se producenti plaše, a sad je jasno i zašto.

Miki Rurk
Foto: EPA/MAXIM SHIPENKOV, AP / Topham / Topfoto / Profimedia

S druge strane Silvester Stalone, ruku na srce, nikada nije ni bio vrsni lepotan, mada je bilo žena koje su se ložile na „Rokija“ i „Ramba“ i tu sirovu mušku energiju. Nije jasno međutim zašto je Stalone utrošio toliko energije i para da bi sada umesto na boksera ličio na prija Slavku iz Pržogrnjaca. No dobro, možda je nekome i to seksi, ko će ga znati…

Silvester Stalone
Foto: Billy Bennight/AdMedia / Sipa Press / Profimedia,Chateau Productions / Huron Prod / AFP / Profimedia

Melani Grifit, nekada svetski seks simbol, sada izgleda kao isfušarena voštana figura. Glumica je ipak nedavno i sama priznala da je preterala. Dobro je znati da bar za neke od njih ogledalo ima funkciju…

Melani Grifit
Foto: EPA/CLAUDIO ONORATI, The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia

Tu je zatim i Kejti Prajs. Žvaku onoliko ne biste mogli da razvučete koliko je ona razvukla svoje lice, koje će čini se pući svakog časa. Starleta je nedavno uspela da na odmoru izlomi i obe noge, pa biste je lako sada sa sve steznicima, konopcima i tom neponovljivom facom lako pomešali sa marionetom iz nekog lutkarskog pozorišta.

Kejti Prajs
Foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia, – / Big Australia / Profimedia

Ali, imamo i apsolutnu pobednicu. Donatela Versaće, naravno.

Foto: Birdie Thompson / ADMedia / Profimedia, Globe Photos / Zuma Press / Profimedia

Čuvenoj kreatorki i dalje ne može niko na crtu. Za njom plače i Palmin muzej voštanih figura u Jagodini. Njenu repliku ne bi ni morali da prave, ona bi lagano mogla da bude „eksponat honorarac“. Taman bi estetikom tamo pored statue Putina „legla“ k’o kec na deset.

Još kad bi povela i ovu gore pomenutu ekipu, verovatno bi i Palma od sreće zaplakao.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.