Mukotrpna borba Britni Spirs: Kako je uspela da se izvuče iz očevih kandži

Showbiz 11. sep. 202109:17
Podeli:
Britni Spirs Foto: REUTERS/Eduardo Munoz/File Photo

Džejmi Spirs zatražio je od suda u Los Anđelesu da prekine njegovo 13-godišnje starateljstvo nad ćerkom i pop pevačicom Britni Spirs.

Pročitajte još:

Otac pevačice uputio je u avgustu podnesak sudu u kojem je rekao da je voljan da odustane od uloge staratelja. U novom dokumentu bio je još jasniji i zatražio od suda da prekine starateljstvo u potpunosti.

Napisao je kako pevačica “ima pravo da sud ozbiljno razmotri je li starateljtsvo potrebno”, te da su se njene okolnosti promenile “utoliko da osnove na kojima mu je dodeljeno starateljstvo možda više ne postoje”, preneli su američki mediji.

Na saslušanju u junu, Britni Spirs je rekla sudu da je starateljstvo, koje je počelo 2008. godine, uvredljivo i ponižavajuće. Zatražila je da se ocu oduzme pravo upravljanja njenim imanjem vrednim 60 miliona dolara.

Britni je tada takođe najavila tužbe protiv svoje porodice, tvrdeći da je finansijski iskorišćavaju, te da su joj oduzeta njena osnovna ljudska prava.

Najbolniji deo njenog svedočenja u junu ove godine, jeste momenat kada je priznala da njen tim, na čelu sa njenim ocem, nije želeo da zatrudni sa drugim detetom.

„Želela sam da imam priliku da se udam i imam decu, ali oni to nisu hteli..“.

Ispričala je još i da su joj ugradili spiralu, kako ne bi ostala u drugom stanju.

„Imam ovaj uređaj u sebi koji me sprečava da zatrudim. Želim da mi ga izvade, ali oni ne žele da me odvedu kod lekara“, rekla je ona.

Pročitajte još:

Ispričala je tada i da su je drogirali protiv njene volje.

Britni je izjavila da su je tokom 2019. godine prisiljavali da koristi litijum – opijat koji se koristi za lečenje raznih bolesti i koji služi kao kontrolor raspoloženja. Zbog litijuma je bila dezorijentisana.

„To je jaka droga. Možete dobiti mentalna oštećenja ako to konzumirate duže od pet meseci. Osećala sam se kao da sam pijana. Nisam mogla da vodim normalne razgovore sa svojom porodicom“, rekla je Britni.

Spirs je takođe rekla da su je prisiljavali da ide na nekoliko terapija nedeljno – van svog doma u Los Anđelesu, na mestima gde su je uvek čekali paparaci.

„Spremna sam da idem na terapiju jednom nedeljno, kod kuće“, rekla je ona tada na saslušanju.

Pop zvezda je tada razgovarala sa sudijom Brendom Peni o problemu starateljstva, zbog kojeg nije mogla da kontroliše svoj novac još od 2008. godine. Ovo je bilo prvo suđenje koje je bilo otvoreno za javnost u postupku koji Britni vodi već 13 godina protiv svog oca.

Inicijalni prostor u medijima, kada je reč o zatočeništvu nekada najpopularnije pop zvezde na svetu, otvorili su njeni fanovi pokretom #FreeBritney i neumornim protestima koje su godinama organizovali širom SAD.

Bonus video: Vanvremenska lepota Monike Beluči

 

Komentari

Vaš komentar