Već duže od deceniju na javnoj sceni, sa nekoliko singlova i jednim albumom koji je objavila sredinom ove godine, Sara Jo ne može da se poredi sa velikim domaćim zvezdama koje rasprodaju Arene - poput recimo Aleksandre Prijović - ali nju niko ni ne poredi, niti je stavlja u isti koš sa aktuelnim koleginicama na estradnoj sceni. Ona igra svoju igru u svojoj klasi, i tu je najbolja.

Pop pevačica je juče objavila spot za svoj treći singl sa debi albuma „Bez kontrole“ koji se zove „Tako hodam“. Muzika i tekst pesme “Tako hodam” inspirisani su “ballroom” kulturom i vogingom, što je poslužilo kao sjajan materijal za stvaranje video spota u kome će Sara rame uz rame sa najuspešnijim mladim srpskim manekenkama pokazati kako izgleda život top modela, od backstage momenata, fotografisanja za naslovnice i velikog finala – na modnoj pisti.

PROČITAJTE JOŠ

Nije slučajno da su moda i modeli bili inspiracija, s obzirom na to da spot premijerno donosi nove modele modne kuće Mona, a da je tokom promocije pesme na televiziji i sopstvenoj partiju izvela dreg kraljice sa kojim je nastupala, odajući omaž Madoni i njenoj legenardnoj pesmi „Vogue“.

I ne možemo reći da Sara Jo nema hitove. Ne može ni reći da su to najveći srpski hitovi koje znaju apsolutno svi – ali definitivno možemo reći da svaki naredni spot i svaku pesmu koju objavi, preslušaju apsolutno svi, makar jednom, jer svi žele da vide šta je to što će sledeće uraditi. I onda nas svaki put oduševi neverovatnom produkcijom i ulaganjem u svoj vizuelni identitet, moderni zvuk i fenomenalno dobar izgled.

Sara Jo je tako postala sinonim za umetnicu koja se oslanja na moderni svetski pop zvuk i vizuale, provokativne narative koje provlači kroz spot i rušenje tabua konstantnim promovisanjem LGBT zajednice, što ju je učinilo i jednom od najvećih srpskih gej ikona, ali i joj i dalo nadimak „srpska Britni Spirs“ i „pop princeza“.

I to nije sve. Čak i oni koji ne slušaju Saru Jo obožavaju njene lajv nastupe, miksove njenih pesama sa stranim trep zvukom, doživljavaju je kao idealni evrovizijski materijal i stalno postavljaju isto pitanje uz sve češće pohvalne komentare – „ova devojka ulaže u svoju muziču karijeru i stalno je prisutna i na mapi, ostajuči dosledna svom fazonu“.

BONUS VIDEO: PopTok sa Sarom Jo 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar