Mirjana Marić bila je rođena sestra čuvenog glumca koji je nedavno preminuo

Podeli:
Mirjana Marić Foto: Youtube/RTS Kulturno-umetnički program - Zvanični kanal

Čuvena modna kreatorka Mirjana Marić preminula je danas u 84. godini, a malo je poznato da je ona bila rođena sestra glumca Feđe Stojanovića, koji je preminuo pre samo par meseci.

Iako to nisu često isticali u javnosti, Mirjana i Feđa bili su rođeni brat i sestra.

Glumac, koji je usled duge i teške bolesti preminuo u maju ove godine, svega je par puta pomenuo svoju sestru u intervjuima.

Fedja Stojanovic
Feđa Stojanović Foto:E-Stock/Časlav Vukojičić

PROČITAJTE JOŠ

„Rođen sam 31. januara istorijske 1948. godine u Aleksincu, ali sam već sa pet-šest meseci prešao u Beograd. Naime, moja majka je bila učiteljica, a otac radio u takozvanoj Ozni, pa su tamo u trenutku mog rođenja službovali. Najmlađe sam od troje dece, najstarija sestra poznata modna kreatorka Mirjana Marić je deset godina starija od mene, srednji brat je inženjer i ja koji sam, eto glumac“, ispričao je Feđa u jednom od davnašnjih intervjua.

U intervjuu koji je prošle godine dao za Politiku, Feđa je priznao da se udaljio od porodice, te da se retko viđaju.

„Ima puno umetnika u mojoj familiji. To su sve geni moje majke. Sećam se da je kao učiteljica vodila dramsku, ritmičku sekciju. Umela je da šije i bila je svestrano talentovana. Od kada nje nema, gotovo da se porodično ne sastajemo. Očigledno da porodica više nema tu snagu. Svako vodi neku svoju individualnu priču i sastajemo se samo na sahranama“, ispričao je glumac.

Bonus video

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar