Foto: Vesna Lalić

Dramska umetnica Mira Banjac doživela je saobraćajnu nesreću kod Tjentišta, što je glumica i potvrdila za naš portal i otkrila da je prošla bez težih povreda.

Pročitajte još:

Mira je za portal Nova.rs potvrdila da se nesreća dogodili i otkrila da su i ona i njen sin samo malo ugruvani.

„Tačno je, doživeli smo saobraćajnu nesreću. Udario nas je drugi automobil, ali smo hvala Bogu prošli bez težih povreda. Malo smo ugruvani, ali smo dobro. Hvala što brinete“, ljubazno je rekla Mira.

Glumica je sa svojim sinom Branom Jovanovićem doživela udes kod Tjentišta, kad je na njihovo vozilo naleteo drugi automobil.

Mira Banjac rođena je 4. novembra 1929. godine u Erdeviku, selu u šidskoj opštini, u tadašnjoj Kraljevini Jugoslaviji. Na “daske koje život znače” prvi put je stupila potkraj Drugog svetskog rata, kao članica Kulturne ekipe Prve proleterske brigade Narodno-oslobodilačke vojske Jugoslavije.

Uz kraće angažmane u banjalučkom i sremskomitrovičkom pozorištu, tokom prve polovine pedesetih godina, najveće domete na sceni dosegla je u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, te kultnom beogradskom Ateljeu 212.

Mira Banjac je, podsetimo, dobitnica mnogih značajnih nagrada, od kojih posebno izdvaja “Vukovu nagradu”, a na spisku priznanja našli su se i “Dobričin prsten”, tri Zlatne arene Filmskog festivala u Puli, nagrada “Pavle Vuisić” za životno delo i druge

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Svi komentari (1)