Miloš Biković: Uzbudljivo je igrati negativca

Showbiz 31. mar. 202000:41
Podeli:
Foto: Zoran Lončarević

Glumca Miloša Bikovića gledali smo u filmu, a sada i u seriji "Južni vetar", gde tumači glavnog lika Petra Maraša, momka koji je sa druge strane zakona.

Biković u svojoj karijeri po prvi put igra negativca i lošeg momka, a kako kaže, to je za jednog glumca veliki izazov i veoma je uzbudljivo.

„Za to je zaslužan pre svega dobar scenario Petra Mihajlovića i Miloša Avramovića. Postoji kategorija negativnog pozitivca kao što je, bez ikakvog poređenja, Al Paćino u filmovima „Lice sa ožiljkom “, „Kum”, „Karlitov put”. On je vrsta pozitivnog negativca ili negativni protagonist. Takve uloge je uzbudljivo igrati jer je potrebno opravdati tog čoveka. Taj posao za glumca nije težak nego je pravo zadovoljstvo“, rekao je glumac za Blic.

Podsetimo, nedavno je održana i premijera filma „Hotel Beograd“ u kome Miloš takođe ima glavnu ulogu zajedno sa ruskom glumicom Dijanom Požarskajom . Ova romantična komedija prvi put je premijerno prikazana u Rusiji, a zatim u Beogradu, ali zbog pandemije koronaviursa ostale svečane premijere su otkazane.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.