Beer Fest, Ada Ciganlija 2020 foto Nemanja Jovanović/Nova.rs
Milan Đurđević Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

"Veliki je ovo udar na kompletnu profesiju, na sve ljude koji se bave skoro svakom vrstom umetnosti. Međutim, mislim da su muzičari ovog puta stvarno najugroženiji jer, Bogu hvala, vidimo da ostali umetnici počinju da rade, snimaju, imaju neku vrstu izlaza iz ove situacije“, rekao je frontmen Nevernih beba, Milan Đurđević, gostujući u "Beogradskoj hronici".

PROČITAJTE JOŠ

Prema njegovim rečima, muzičari problem koji je nastao moraju da rešavaju zajedno sa državom.

Pri kraju je ozbiljna platforma, kako kaže, ozbiljan dokument koji će ponuditi nadležnima da bi problem bio rešen na najbolji mogući način za kompletnu profesiju i za trenutno stanje, ali i za ubuduće.

Muzičari ne mogu da nadoknade izgubljeno onlajn koncertima i drugim načinima u vreme kada nema svirki po klubovima i koncerata.

„Nije stvar da se nadoknadi. Mi imamo problem koji moramo da rešimo i unutra i spolja. Kompletan segment života nam je prekinut, a s druge strane postoji mnogo divnih muzičara koji su egzistencijalno ugroženi. Činjenica je da ti onlajn koncerti u ovom trenutku predstavljaju neku vrstu zamene, ali lično mislim da to nije nešto što može na bilo koji način reši problem“, objasnio je Đurđević dodajući da se nada da će „ova pošast da se smanji na neki razuman nivo i da će od leta, kada bude moglo da se boravi na otvorenom, uz sve epidemiološke mere, moći da se nastupa“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NEVERNE BEBE (@nevernebebe)

Svima fale koncerti, ocenjuje frontmen Nevernih beba, ne samo izvođačima:

„Fali ljudima, generalno za život, za mentalno zdravlje, za emotivnu reakciju ljudi i zbog toga mislim da smo svi negde pri kraju svojih kapaciteta strpljenja.“

Zbog koronavirusa ostali smo bez mnogih autora i izvođača i svetskih i domaćih.

Beer Fest, Ada Ciganlija 2020 foto Nemanja Jovanović/Nova.rs
Milan Đurđević Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

„Muzika ne može da bude ista, izgubili smo toliko divnih umetnika, divnih prijatelja, pre svega. Juče sam bio na sahrani Dragoljuba Đuričića, pre toga Sanje Ilića. Vojkan Borisavljević, Đorđe Blašević, Miša Aleksić… to je strahovit udar. Očigledno da umetnici imaju neki senzibilitet koji ne može da izdrži. U ime svih njih mi moramo da se mobilišemo i da nastavimo da se borimo. Mislim da je muzika lak, ona ima terapeutsko dejstvo“, naglasio je Đurđević.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar