Jovan Memedović Foto: Zoran Lončarević

Jovan Memedović, poznati voditelj emisije "Sasvim prirodno" snimio je reportažu u dolini Jadra, selu Gornje Nedeljice, nakon čega je putem svog Instagram naloga postavio ključno pitanje, pitanje opstanka svega - da li imamo gde da budemo, čemu da se vratimo?

Pročitajte još:

Naime, Memedović je objavio nekoliko snimaka razrušenih kuća i pustog sela koje je usnimio dok se vraćao ka Beogradu i napisao:

„Upravo smo u dolini Jadra završili snimanje novogodišnjeg specijala. I ovo bi trebalo da bude emisija o raznovrsnosti trpeze u našoj zemlji, ali gorak je hleb koji smo danas jeli“, napisao je Memedović i dodao:

„Mnogo je napuštenih sela i oronulih kuća po Srbiji, a sad i ovo. Više nije pitanje opstanka ili povratka selu, prirodi, već pitanje opstanka svega toga. Da imamo gde da budemo, da imamo čemu da se vratimo“.

Inače, Jovan memedović ima preko 30 godina iskustva u televizijskom novinarstvu. Na RTS- u radi od 1989. godine. Počeo je kao saradnik, pa voditelj jutarnjeg programa, sportski novinar, urednik sportske redakcije, a zatim kao autor i voditelj emisije “Svet Lova i Ribolova”.

Od 2003. godine, započinje autorski serijal “Sasvim Prirodno” na kom i danas radi. Od strane udruženja novinara Srbije, 2007. godine dobija nagradu “Laza Kostić” za najbolju reportažu.

Podsetimo, dvadeset dramskih umetnika iz Beograda posetilo je juče Gornje Nedeljice kako bi podržali meštane ovog i okolnih sela u nastojanjima da se spreči planirano otvaranje rudnika jadarita u tom delu lozničkog kraja.

BONUS VIDEO: „Ne damo Jadar“: Zakoni se menjanju zbog Rio Tinta

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.