Foto: EPA-EFE/Luca Piergiovanni/JUAN HERRERO/EPA/INGO WAGNER/NINA PROMMER

Velike holivuduske zvezde tokom prethodnih godina osigurale su svoju privatnost kupivši velika privatna ostrva koja koriste za odmor, ali i kao znak prestiža. U trenutku globalne pandemije koronavirusa, ova ostrva za neke od njih mogu predstavljati sigurno utočište i beg od realnosti.

Postoji lista privatnih ostrva koje poseduju glumci i pevačice poput Džonija Depa, Šakire, Mel Gibson itd. Navede zvezde potrošile su čitavo bogatstvo na kupovinu ostrva koje su posetile tek nekoliko puta u životu.

Tako je na primer, Džoni Dep sebi obezbedio privatno ostrvo na Bahamima, tačnije minijaturno ostrvo po imenu “Little Hall’s Pond Cay”. On ga je kupio još 2004. godine, a platio ga je 3,6 miliona dolara.

Do sada je nekoliko puta posetio ovu destinaciju, a inostrani mediji prenose da je svaki put tamo odlazio privatnom jahtom dugom 46 metara.

U neposrednoj blizini ostrva “Little Hall’s Pond Cay”, glumac Nikolas Kejdž kupio je malo ostrvo “Leaf Cay”. On je još ranije posedovao kuću na Bahamima, a pomenuto ostrvo platio je 2 i po miliona evra.

Pored njih dvojice, glumac Mel Gibson, koji inače važi za jednog od najbogatijih ljudi u Holivudu, pre petnaest godina takođe je kupio ostrvo “Mago” dužine oko pet hiljada hektara. Ostrvo je tada platio petnaest miliona dolara.

I kolumbijska pop zvezda Šakira, kupila je ostrvo “Bonds Cay” na Bahamima, zajedno sa Rodžerom Vatersom, frontmenom benda Pink Floyd i španskom pop pevačicom Alehandrom Sanzom. Oni su ovo ostrvo zajedno platili četrnaest miliona dolara.

Edi Marfi je takođe 2007. godine kupio malo ostrvo “Rooster Cay” na Bahamima koje je platio trinaest i po miliona dolara.

Lista javnih ličnosti se niže u nedogled, a na njoj se nalazi i pevačica Selin Dion, kao i Pamela Andreson, ali i Dejvid Koperfild i Riki Martin.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar