Maraja Keri, Šer i Holzi pružile podršku Britni Spirs

Showbiz 25. jun. 202119:03
Podeli:
Šer, Cher, Maraja Keri, Mariah Carey, Džastin Timberlejk, Justin Timberlake, Holsi, Holsey, Britni Spirs, Britney Spears
Foto: EPA-EFE/NINA PROMMER/PETER FOLEY/EPA/JIMMY MORRIS

Zvezde poput Šer, Maraje Keri, Holzi, Tinaše, Liz Fer, Džastina Timberlejka, Sare Džesike Parker i Brendi tvitovale su kako bi iskazale solidarnost s pop zvezdom Britni Spirs koja je zatražila da se ukine starateljstvo nad njom, zbog čega sve njene finansije i delatnost kontroliše njen otac.

Britni Spirs rekla je u sredu sudiji odgovornom za nadzor njenog kontroverznog starateljstva da želi svoj život nazad i da se završi 13-godišnje starateljstvo koje nad njom ima njen otac Džejmi Spirs od 2008. godine.

Primedbe 39-godišnje pop zvezde, izrečene putem videoveze na saslušanju na sudu u Los Anđelesu, njeno su prvo javno obraćanje o sudski odobrenom aranžmanu uvedenom 2008. kad je pretrpela nervni slom.

Spirs (39)  je u emotivnoj izjavi rekla da je starateljstvo nad njom zlostavljanje. „Samo želim svoj život nazad“, rekla je. „Nisam ovde da bih bila nečiji rob“, dodala je. „Traumatizovana sam. Nisam srećna. Ne mogu da spavam“, kazala je. „Tako sam besna i plačem svaki dan“, dodala je.

Šer je tvitovala da će nazvati vladine zvaničnike zbog slučaja Britni Spirs.

„Pokušaću da nazovem. Možda ne uspem… Ali, pokušaću“, rekla je.

Liz Fer je izrazila žaljenje zbog položaja Britni Spirs.

„Najstariji trik u knjizi patrijarhata: Proglasi ženu ludom i zadobij kontrolu nad njenom imovinom/vlasništvom“, napisala je.

Holzi je objavila: „Svesrdno se nadam da će biti nagrađena slobodom od ovog zlostavljačkog sistema“ te je kritikovala „svakoga ko misli da ima autoritet da kao institucija ili pojedinac kontroliše reproduktivno zdravlje osobe“.

Sutkinja Vrhovnog suda u Los Anđelesu Brenda Peni pohvalila je Spirs jer je progovorila. „Znam da je trebalo puno hrabrosti“, rekla je.

„Želim vas ponovno pohvaliti što ste zaista iskoračili i istupili kako bismo čuli vaše misli, ne samo ja već i svi koji su učestvovali u ovom slučaju“, kazala je Peni.

Starateljstvo je osmišljeno za osobe koje nisu sposobne da brinu same za sebe, kao što su starije i nemoćne osobe, kao i osobe s mentalnim bolestima.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar