Majka joj bila kockar, udali je na silu: Kako su odrastale poznate pevačice

Podeli:
Foto:Arhiva/E-Stock/Časlav Vukojičić/E-Stock/Miloš Rafailović

Životi javnih ličnosti sa zvezdane scene nije od početka bio obasjan reflektorima. U pričama mnogih javnih ličnosti oseća se gorak ukus siromaštva o kojem nerado pričaju. Oni koji su pak nekad i govorili o teškim trenucima pre nego što su postali bogati i slavni, svojim pričama daju primer.

Detinjstvo Seke Aleksić obeležile su dve velike porodične nesreće, kojih se pevačica nerado seća – razvod roditelja i bekstvo zbog rata.

„Pre nego što smo izbegli iz Bosne, mama i tata su se razveli i za mene je to bilo jako teško. Odrasla sam preko noći. Brat i ja smo pripali mami. Tata je bio pažljiv prema bratu i meni, ali je mnogo pio i u tom stanju pravio dosta neprijatnosti u kući, zbog toga su se i razveli. Model uzornog oca pružio mi je očuh Milan. Prvo smo izbegli 1992. godine u Banju Koviljaču. Godinu dana kasnije selimo se u Lipolist kod Šapca. Živeli smo godinama u sobi koju nam je škola dala na korišćenje, spavali smo na strunjačama. Nismo imali ni šporet, komšije su znale da nešto skuvaju i donesu, a znali smo i po sedam dana da jedemo samo pasulj. Posle smo na poklon dobili šporet i bili smo mnogo srećni zbog toga“, ispričala je Seka pre nekoliko godina u jednom intervjuu.

Zlata Petrović je takođe imala težak život – sa majkom koja je bila strastveni kockar i koja ju ne na silu udala u 16. godini.

„Oni su napravili dogovor, a da ja nisam ni videla momka. Nedelju dana pre toga su mi javili da će biti svadbe, a ja nemam pojma ko je dečko. Nisam ga zavolela. Onda sam zatrudnela i samo sam plakala i molila majku da me vrati kući. Tada sam odlučila da pobegnem kod tetke u Beograd da se spasem muka. Niko nije želeo da prihvati to da jedna devojka od 17. godina abortira i našao se jedan čovek koji je to uradio na svoju ruku. Dva sata posle abortusa sam otišla da pevam“, prisetila se Zlata svojih muka iz tinejdžerskog perioda u jednom od intervjua.

Vesna Zmijanac se nosila sa teškom sudbinom od rođenja pa sve dok nije postala slavna.

PROČITAJTE JOŠ

Ona je svoj život i poteškoće opisala u knjizi „Kad zamirišu jorgovani. Pokušaj autobiografije“.

„Posle razvoda roditelja, ja sam pripala majci Kovini. Ona se kasnije preudala, ali taj njen brak je trajao kratko, negde oko dve godine. Rasla sam uz baku i braću i sestre, a sa nestrpljenjem očekivala vikend ili dane praznika, jer sam znala da će tada moja majka doći kući, da ću biti sa njom i uz nju leći, da će ona kada se probudim biti tu“, govorila je Zmijanac.

Iako je Vesna odrastala u teškim uslovima, to je nije učinilo manjim borcem već velikom pevačicom narodne muzike koja se danas može pohvaliti velikim hitovima: „Kad zamirišu jorgovani“, „Malo po malo“, „Kazni me kazni“, „Kunem ti se životom“ i mnogim drugim pesmama koje su deo repertoara mnogih njenih mlađih kolega na nastupima.

Životna priča Zorice Brunclik takođe je veoma potresna.

U medijima je jednom prilikom ispričala potresne detalje iz ranog detinjstva kojih se sa tugom setila:

„Živeli smo u najvećoj bedi jer je majka imala jadnu platu. Pošto su se moji roditelji rano rastali, mama je živela u Smederevu, otac u Beogradu, a ja sam rasla okružena siromaštvom, ali i bogatstvom. Otac me je odvodio i ostavljao po nekoliko meseci kod svoje prebogate familije samo da bi mami napakostio. Kod njegovih sam živela kao bubreg u loju. Posle određenog vremena mama bi dolazila po mene da me vrati kući, a ja sam je tada najviše mrzela jer me vraćala u siromaštvo“,  rekla je Zorica svojevremeno i dodala da je njih četvoro dece delilo jaje na četiri dela.

Bonus video:

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar