Foto: Printscreen Instagram/xhensilamyrtezaj, Vesna Lalić/Nova.rs

Dženzila Mirtezaj, albanska pevačica koja je pre sedam meseci objavila pesmu "Ale, ale", upravo je optužila Maju Berović da joj je ukrala pesmu. Ime najnovijeg singla Maje Berović se zove upravo tako - "Ale, ale".

Interesantno je i to da je Dženzila Mirtezaj daleko popularnija od Maje Berović. Nju na Instagramu prati milion osam stotina hiljada pratilaca, dok Maja Berović ima ravno milion pratilaca.

PROČITAJTE JOŠ

Pesma „Ale, ale“ albanske umetnice broji skoro deset miliona pregleda, dok Majina pesma za sada broji milion i dve stotine hiljada pregleda.

Estetika spota je vrlo slična, a ritam je identičan. Refren pesme, baš kao i naziv pesme, takođe je identičan.

Ovo je zasmetalo albanskoj umetnici koja kaže da nije prodala svoju pesmu našoj pevačici.

„Imala sam mnogo komentara na pesmu ‘Ale Ale’ koju je u verziji na srpskom jeziku objavila druga ‘umetnica’. Želim da obavestim svoju javnost da nemam nikakva autorska prava nad pesmom, osim onlajn korišćenja projekta moje objavljene verzije! Pesmu nisam prodala i nisam bila svesna ove činjenice! PS: Da sam se pitala ja, Srbija ili srpski umetnik bili bi na dnu liste da im prodam pesmu, ili moju produkcionu verziju koju toliko mnogo volim“, napisala je ona.

Međutim, iako sama umetnica tvrdi da nije prodala pesmu, vrlo je verovatno da je njena izdavačka kuća prodala prava na muziku Maji Berović. U opisu oba videa stoji da muzika i produkcija pripadaju izdavačkoj kući „𝗕𝗜𝗚𝗗𝗘𝗔𝗟 𝗥𝗘𝗖𝗢𝗥𝗗𝗦“.

Uostom, poslušajte obe pesme u nastavku.

Pesma albanske umetnice.

Pesma Maje Berović.

BONUS VIDEO: Maja Berović o majčinstvu i sinu Lavu

Komentari

Svi komentari (0)