Foto: EPA-EFE/VALENTIN FLAURAUD

Nakon velike popularnosti koju je stekao prošle godine, italijanski izvođaš Mahmud započinje 2020. godinu novom baladom "Rapide" i najavljuje svoj drugi po redu studijski album.

Za numeru „Rapide“ , objavljenu u januaru ove godine, zadružen je Dardust, najznačaniji pop producent u Italiji koji je već radio sa pevačem na hitovima „Soldi“ i „Barrio“.

Mahmud je veliku popularnost stekao nakon predstavljanja Italije na Evroviziji 2019. godine, a pesma „Soldi“ do danas je ostala najstrimovanija italijanska pesma svih vremena i prvi pevačev globalni hit zahvaljujući kome je dobio i nagradu za najboljeg italijanskog izvođača na „MTV European Music Awards“ ceremoniji.

Gotovo svi datumi njegove prve internacionalne turneje „Eruopa Good Vibes“ bili su rasprodati, a pevač je ove godine najavio i svoj drugi studijski album praćen još jednom internacionalnom turnejom.

PROČITAJTE JOŠ

Veliku popularnost uživa i u Srbiji, te su njegovi singlovi „Soldi“ i „Barrio“ završili na samim vrhovima top listi domaćih radio stanica.

Inače, Mahmud je rođen 1992. godine u Italiji, a prvi put je postao poznat tamošnjoj javnosti nakon učešća u šestoj sezoni italijanske verzije šou programa „X Faktor“. Njegov debi album „Gioventù bruciata“ objavljen je u februaru prošle godine i vrlo brzo postao jedan od najprodavanijih pop albuma svih vremena u toj zemlji.