Ana Đurić Konstrakta i Manjifiko Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Legendarni slovenački muzičar i najautentičnija zvezda domaće muzičke scene, Magnifico i Konstrakta udružili su snage na zajedničkom singlu pod nazivom „Put“.

Numera je upotpunila zvučni pejzaž dugometražnog filma „Čuvari formule“ reditelja Dragana Bjelogrlića, umetnika koji kontinuirano ističe neizmernu važnost muzike u sedmoj umetnosti.

PROČITAJTE JOŠ:

Pesma nastaje u trenutku kada je montaža slike bila pri samom kraju, gotovo kao odgovor na Bjelogrlićevu vizuelnu inspiraciju.

Uz singl, predstavljen i zvaničan muzički spot čiju režiju potpisuje Đorđe Jovanović.

„Pesma je nastala iz filmskog dela, što smatram da je veoma važno istaći, pa podjednako nosi kako ozbiljnost, tako i optimizam. Tekst pesme donekle predviđa emotivnu tematiku i iako takav pristup ponekad može da deluje suvišno i odbojno, mislim da smo u ovom slučaju na jednostavan način uspeli da istaknemo temu solidarnosti i saosećanja među ljudima, što je u današnje vreme veoma bitno“, izjavila je Konstrakta.

Konstrakta i Magnifico obogatili su numeru u studiju Dom svobode u Ljubljani, kako bi muzička kreacija zaživela i kao samostalan singl.

U procesu stvaranja pesme, ove dve izuzetne muzičke ličnosti, udružile su svoje talente, ekipu i kreativnost, pa se tako za produkciju pesme pobrinuo Aleksander Pešut – Schatz!, dok su članovi sastava Zemlja Gruva, Jovan Antić i Milovan Bošković dodali novu kreativnu dimenziju finalnom delu.

Konačno, numeru „Put“ poklanjaju publici u tri različite verzije — pored radijske, tu je i produžena verzija, kao i instrumental.

„Zapravo, ne znam da li sam ikada sa nekim sarađivao na takav način da su se dve produkcijske ekipe spojile u jednom studiju gde smo zajedno odlučivali kako da završimo pesmu. U našem slučaju, iskustvo je bilo veoma prijatno“, rekao je Magnifico o procesu rada na singlu.

Film „Čuvari formule“ premijerno je prikazan na 76. ediciji prestižnog međunarodnog filmskog festivala u Lokarnu, gde je privukao pažnju kako renomiranih kritičara, tako i svetske publike.

Svoju regionalnu premijeru doživeo je na filmskom festivalu u Sarajevu, a domaća publika sada ima priliku da film pogleda u bioskopima.

Konstrakta i Magnifico, koji su zaduženi za stvaralačku čaroliju numere „Put“, u saradnji sa Draganom Bjelogrlićem demonstriraju sposobnost muzike da spoji umetnike iz različitih sfera i učini filmsko ostvarenje nezaboravnim.

„Iza filma „Čuvari formule“ stoje produkcijske kuće CobraFilm i United Media, uz podršku Euroimages, Creative Europe Media, Ministarstva kulture Republike Srbije, kao i Filmskih centara Srbije, Crne Gore, Slovenije i Severne Makedonije, a bioskopska distribucija je poverena kompaniji Art Vista.“

BONUS VIDEO: Premijera filma „Čuvari formule“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar