Podeli
Foto: EPA-EFE/WALTER BIERI

Madona, kraljica pop muzike, objavila je video na svojim društvenim mrežama u kojima jasno kritikuje predsednika SAD Donalda Trampa, ismevajući ga zbog neadekvatnih i neiformisanih izjava koje je davao tokom proteklih mesec dana u vezi koronavirusa.

Naime, Madona je objavila montirani video snimak koji šematskim putem, kroz datume, prikazuje izjave koje je predsednik SAD davao na konferencijama za medije, a koje se tiču koronavirusa.

PROČITAJTE JOŠ

Ona je tako prikazala niz, kako kaže, neinformisanih i neadekvatnih izjava koje su izašle iz Trampovih usta.

Sam video montiran je tako da izgleda kao “loša fora”, ali je zapravo istina: Američki predsednik govori o tome da će “virus nestati u aprilu zbog toplijeg vremena”, te da će “magično ispariti u nekom trenutku i da nema razloga za brigu”, kao i da “vakcine samo što nisu stigle”.

Ove izjave već su izazvale burne reakcije u SAD, zbog čega je Tramp bio meta kritika u nezavisnim američkim medijima i na društvenim mrežama.

Madoni međutim, ovo nije prvi put da otvoreno i javno kritikuje predsednika SAD. Ona je još 2017. godine nazvala predsedničke izbore “pravim košmarom”, a u jednom trenutku iste godine izjavila je i da je Tramp doveo Ameriku do samog dna.

Foto: EPA-EFE/DOUG MILLS