Foto: Live Production

Senzacionalni nastupi, veliki broj poznatih, dodela priznanja najistaknutijim izvođačima regiona i najsavremenija scenska i audio-vizuelna produkcija obeležili prvi dan najvećeg regionalnog muzičkog događaja.

Mnogobrojna publika u Areni i desetine miliona TV gledalaca širom regiona imalo je priliku sinoć da prati najveći muzički šou na ovim prostorima! Music Awards Ceremony (MAC) powered by MaxBet, po treći put je organizovao Skymusic, a prve večeri popularne ceremonije najistaknutijim izvođačima dodeljeno je 12 MAC nagrada i dve specijalna priznanja.

PROČITAJTE JOŠ:

Da će ceremonija premašiti sva očekivanja bilo je jasno i pre zvaničnog početka događaja, a uvod u spektakularnu noć nagovestile su mnogobrojne poznate ličnosti i izvođači koji su već nešto nakon 19 časova prodefilovali MAC carpetom. Jelena Rozga, Konstrakta, Emina Jahović, Sara Jo, Aco Pejović, Karolina Gočeva, Petar Grašo i Hana Huljić, Joker out band, Marko Louis, Ivana Peters, Marko Bulat sa suprugom, Barbara Bobak, Ana Štajdohar, Goga Sekulić, Dejan Milićević, samo su neki od poznatih imena, a među VIP zvanicama našle su se i mnoge druge ličnosti iz javnog života, kao i veliki broj najpopularnijih domaćih influensera.

Foto: Live Production

Od 20 časova u Areni se osetila eksplozija energije, kada je voditeljski par Jelena Gavrilović – Tonči Huljić i zvanično označio početak trećeg izdanja Music Awards Ceremony! Dobra atmosfera vladala je tokom čitave večeri i među izvođačima i među publikom, koja je ovacijama i gromoglasnim aplauzima pozdravljala dobitnike priznanja i sinoćnje učesnike. Posebno emotivan trenutak bio je onaj kojim je odata počast nedavno preminulom Masimu Saviću.

Foto: Live Production

U programu koji je trajao više od 3 sata, po prvi smo imali priliku da čujemo nekoliko muzičkih premijera, ali i da uživamo u u dobro poznatim pesmama najvećih muzičkih zvezda regiona – Riblje čorbe, Jelene Rozge, Emine Javhović, Ace Pejovića, Saše Matića, Lexington banda, Petra Graše, Karoline Gočeve, Sare Jo, Joker out benda i Dženana Lončarevića, od kojih su se neki i drugi put pojavili na bini – da prime MAC priznanje.

Foto: Live Production

Nagradu za najbolju hip-hop numeru otišla je u ruke Sajsi MC za pesmu „Ringe jaja“, Nika Turković osvojila je priznanje za najbolju alternativnu pop numeru, Aleksandra Prijović nagrađena je za numeru „Zvuk tišine“ u kategoriji narodna numera, dok je dobitnica priznanja u kategoriji world music numera Zorja Pajić. Jelena Rozga i Saša Matić MAC nagradu dobili su za numeru „Ti i ja“ u kategoriji kolaboracija, dok je numera „Idemo do hodnika“ benda Buč Kesidi proglašena za najbolju rok numeru. U kategoriji najbolja pop numera muškog izvođača pobedila je pesma „Tišina“ Dženana Lončarevića, a Aco Pejović proglašen je izvođačem godine. Nagradu za najbolji koncert uručena je Petru Graši, a uručeno je i priznanje za životno delo Bori Đorđeviću, dok je nagradu za regionalni doprinos u muzici dobio Saša Matić. Popularna Konstrakta osvojila je prestižnu Golden MAC nagradu, koju joj je uručio vlasnik i osnivač Skymusic-a, Milenko Škarić.

Foto: Live Production

Ispred Nacionalne platforme Srbija stvara, nagradu za Internacionalni doprinos promociji Srbije kroz muziku uručili su bend Buč Kesidi Konstrakti i grupi Koikoi. Manifestacija je i ovaj put premašila sva očekivanja u produkcionom smislu, i regionu donela muzički događaj koji može da parira najvećim svetskim muzičkim show-ovima! Više od 1500 m2 LED ekrana, bina od 1300m2 koja čini krug od 2.5 kilometra, preko 650 motora koji su pozicionirani iznad bine i omogućavaju tranziciju scene i specijalne svetlosne efekte, 16 multikolor lasera velike snage, preko 2000 rasvetnih tela, više od 1.5 kilometara konstrukcije – samo su neki od elemenata koji su Štark Arenu pretvorili u najsavremeniju koncertnu salu!

Foto: Live Production

Večeras nas očekuje drugo veče ceremonije, koji je MAC posvetio novom muzičkom talasu i izvođačima koji na streaming platformama spadaju u najslušanije, koji u rekordnom roku beleže milionske preglede, pa će publika večeras moći da uživa u nastupima Voyage-a, Nucci-ja Teodore, Crnog Ceraka, Lackua, Nikolije, Devita, Coby-ja, Milice Pavlović, Zere, Sergeje Pajiće, Sajfere, Mahrine, Amne, Mimi Mercedez, Albina, Veraje i sastava 2Bona. Domaćini večerašnjeg programa su Mimi Mercedez i Voyage.

BONUS VIDEO: Barbara Bobak odbrusila svima: Otkrila da li je u vezi sa oženjenim muškarcem

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar