Dara Bubamara, Boban Rajović, Stefan Đurić Rasta, Stefan Djurić Rasta, Maja Berović
Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić/Nova.rs/Ivan Dinić/Nova S

Da estrada živi na visokoj nozi dokazuju brojne činjenice. Neki se hvale avionima, kamionima, vilama, jahtama, dok većina pažnju na sebe skreće besnim automobilima. Međutim, nije sve tako bajno kao što izgleda. Ima i onih koji luksuzan život žive na mesečne rate iz kojih ne mogu da se iskobeljaju.

PROČITAJTE JOŠ

Imali smo nedavno primer folkerke Dare Bubamare koja se na svom Instagram profilu pohvalila novim vozilom marke „mercedes benz AMG“ koji vredi oko 150.000 evra. Onaj ko ne zna pomislio bi da pevačica ima novca na bacanje iako ne nastupa više od godinu dana. Čak i da je na kvarno pevala na nekoj privatnoj proslavi, ne bi mogla da izgura finansijski tokom proteklih 14 meseci, a pogotovo da kupuje nove automobile.

Međutim, sreća javnih ličnosti je što su kroz posao sklopili brojna poznanstva i na taj način sebi obezbedile olakšice na svim poljima. Poznato je da mnogi uzimaju vozila na lizing, a najčešće kod folk zvezde Dragane Mirković i njenog supruga Tonije Bijelića, koji inače ima svoje firme, ali i posreduje. Spisak njihovih dužnika prilično je podugačak jer su zadužili dosta ljudi iz estradnog sveta koji ima plaćaju rate i kamate na mesečnom novou. Ima i onih koji su automobile uzimali i na drugim mestima, u zavisnosti od toga kakav su dogovor ili kombinaciju napravili.

Naime, pevači sa vlasnicima sklapaju ugovor u kojem je jasno napisano na koliko godina otplaćuju vozilo. Neki odmah daju učešće 20 do 30 odsto kako bi lakše i brže isplatili ceo dug. Tek kada isplate određenu svotu novca, oni mogu da automobil menjaju za noviji, te se opet pravi ugovor i prepisuje preostali dug.

Mnogi kupe automobil, voze ga neko vreme, a kada im dosadi oni zamene za drugi. Tek kada se isplati celokupan dug, oni ta kola mogu da prodaju i rade s njima šta žele jer se prebacuju u njihovo vlasništvo.

Dara Bubamara
Foto: E-Stock/Aleksandar Nalbantjan

Prva tako funkcioniše Dara Bubamara, koja je pre tri godine od Dragene i Tonija kupila kola marke „merceses“ u vrednosti od 130.000 evra. Ona je po ugovoru morala da ga otplaćuje na mesečnom nivou sa zateznom kamatom od pet odsto, pa joj je rata iznosila 600 evra.

Foto:E-Stock_dusan_milenkovic

Stefan Đurić Rasta uzeo je nekoliko automobila na lizing, pa je tako pazario mercedes i BMW.

Foto:Screenshot/Youtube/Two Louder TV

Ana Nikolić takođe je kupila sličan „mercedes“ kao Rastin, još dok su davnih dana bili u braku.

Foto: Marija Dejanović/Nova.rs

Bobanu Rajoviću najbitnije je da ima komforan i udoban automobil. Kao veliki zaljubljenik u besne automobile, on je redovni kupac kod Tonija Bijelića pa ih redovno menja. Rajović je najbolja mušterija jer sve isplati u dogovorenom roku, pa nije ni čudo što redovno menja.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Maja Berović vozi jedan od najskupljih automobila na estradi, a u pitanju je hamer koji vredi oko 200.000 evra.

Bilo kako bilo, i estrada svoj luksuzan život živi na rate.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Svi komentari (4)