Lukas naveo pogrešna imena u krivičnoj prijavi protiv RTS

Showbiz 16. mar 202218:28 > 19:25
Podeli:
leksandar Vuksanovic Aca Lukas, fesitval Pesma za Evroviziju 22
Aleksandar Vuksanović Aca Lukas, fesitval Pesma za Evroviziju 2022 na RTS-u Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Pevač Aca Lukas podneo je krivičnu prijavu članova stručnog žirija takmičenja za pesmu za Evroviziju, jer su ga, kako tvrdi, oštetili tokom finalne večeri, međutim, kako saznaje Nova.rs, krivična prijava će biti odbačena, zbog greške koju je napravio ovaj muzičar.

Naime, kako saznajemo, Lukas je u svojoj prijavi naveo kao „krivce“ ljude koji su bili u žiriju tokom prve večeri takmičenja, a ne ljude koji su bili u žiriju tokom finalne večeri.

PROČITAJTE JOŠ

On je u svojoj krivičnoj prijavi naveo imena Željka Vasića, Milošević Tijane, Une Senić, Vladimira Nikolova i Nede Ukraden, pored Dragana Bujoševića i Olivere Kovačević, kao članove žirija koji su ga zajednički oštetili tokom finalne večeri RTS festivala,  iako pojedina imena uopšte nisu odlučivala, niti davala bodove u tom periodu.

Kako se i prikazalo na RTS-u, članovi žirija finalne večeri takmičenja za pesmu za Evroviziju bili su kompozitor i aranžer Sloba Marković, čije se ime ne pominje. Zatim i Dragoljub Ilić, kompozitor, čije se ime takođe ne pominje.

Imena koja je Lukas istinito naveo jesu imena novinarke Une Senić, pevačice Nede Ukraden i Vladimira Nikolova, profesora na muzičkoj akademiji.

Podsetimo, Aca Lukas i Saša Mirković, njegov menadžer, danas su podneli krivičnu prijavu Tužilaštvu za organizovani kriminal Republike Srbije protiv generalnog direktora Dragana Bujoševića, urednice zabavnog programa RTS Olivere Kovačević i pet članova žirija „pesme za Evroviziju“.

Lukas i Mirković u tužbi su istakli da su navedeni članovi žirija i organizatori uticali na ishod rezultata takmičenja i to tako što nisu glasali za Aleksandra Vuksanovića Lukasa kog su naveli kao oštećenog, a sve iz ličnih razloga.

Olivera Kovačić je, podsetimo, nedavno u emisiji „24 minuta“ kod Zorana Kesića rekla da RTS i ona lično takođe imaju spremne tužbe protiv pevača Ace Lukasa.

Danima pred samo takmičenje, Lukas je na konferencijama za medije optuživao Oliveru Kovačević da namešta takmičenje, a potom ju je i sramno nazvao narkomankom.

BONUS VIDEO: Lukasova reakcija nakon pitanja novinara portala Nova.rs

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar