Ljudima su se smučili saveti Viktora Savića o postu

Showbiz 02. maj. 202115:5322 komentara
Podeli:
Viktor Savić Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

Glumac Viktor Savić objavio je video u kojem se obratio "braći i sestrama" i podelio savet o ishrani za praznike, budući da su se ove godine poklopili Velika subota i Prvi maj. On se predstavio kao vernik pa je pozvao ljude da se suzdrže od hrane i pića, zbog čega je naišao na oštre reakcije javnosti.

PROČITAJTE JOŠ

On je „apelovao na sve koji se smatraju hriščanima da poslušaju šta ima da im kaže.“

„Čak i vi koji se ne smatrate hrišćanima, a koji se u određenim životnim situacijama kada vas stegnu nevolje, muke, tuge, ipak pomolite Bogu, da se za ovaj Prvi maj suzdržite od prejedanja mesištem i od prepijanja alkoholom“, rekao je on.

„Velika subota je dan kada se Gospod koji se zbog nas dragovoljno žrtvovao, nalazi u grobu. S obzirom da odmah sutradan, u nedelju, ide Vaskrs, a nakon toga i ponedeljak i utorak koji će biti neradni dani, predlažem da slavlje ipak odložite za te dane.

Održao je i čas veronauke.

„Velika subota je dan kada se Gospod koji se zbog nas dragovoljno žrtvovao, nalazi u grobu. S obzirom da odmah sutradan, u nedelju, ide Vaskrs, a nakon toga i ponedeljak i utorak koji će biti neradni dani, predlažem da slavlje ipak odložite za te dane. Braćo i sestre, nemojte da gnevnimo onoga od koga ćemo svi sutra očekivati pomoć i milost. Želim vam da vam naredni dani svima donesu mir i blagostanje i zdravlje duševno i telesno. Živeli“, rekao je on.

Video je danas postao viralan na internetu, a korisnici Tvitera nemaju lepe reči za Savića.

„Zašto ljudi misle da su pozvani da drže pridike? Vera se ne nameće. Obično se stvori kontraefekat. Ovako ne treba, neka to bude poruka“, jedan je od komentara na Tviteru.

„Svi li su mi danas postali popovi“, „Šta se dešava sa Viktorom, kad je skrenuo“, „Čim počneš da morališeš, uopšte me ne interesuje da li si vernik ili ateista ili agnostik ili neki … jer, prvo, smaraš, a drugo, licemerno je… Inače, licemerje je greh kad smo već kod vernika“… ređaju se komentari na račun glumca.

Komentari

Vaš komentar