Ljubiša Samardžić bio je legendarni glumac, a ovim poslom se bavio u mladosti

Showbiz 21. apr. 202209:09
Podeli:
Foto: Vladislav Mitić

Za ovaj podatak je malo ljudi znalo.

Glumac Ljubiša Samardžić rano je ostao bez oca, sa majkom koja je imala penziju od koje jedva da su mogli da prežive.

PROČITAJTE JOŠ:

Vremenom se njegova majka dosetila da otvori poslastičarnicu, te je Ljubiša, pored ostalih poslova, pravio i sladolede, a o tome je svojevremeno otvoreno govorio.

"Pamtim to bakarno kazanče, oko koga sam stavljao izlomljeni led prethodno dobro nasoljen, tu smesu koja je tek uz mnogo moga znoja postajala sladoled...Kada bih sve pripremio, počinjao sam da okrećem točak čiji su se okreti prenosili na žljeb, a sa ovoga na to bakreno kazanče i jednu šipku u njemu koja je mešala smesu... Mešanje sladoleda obično je počinjalo u deset i trideset a završavalo se u podne da bismo, popodne, imali svežu robu", pričao je Ljubiša, prenosi Blic.

"Već u devet bio sam umoran i pospan. Pa ipak, živelo se. Para je bilo ne mnogo, ali više nego ranije kad smo svi bili bez posla. A ja nikada nisam bio toliko umoran da ne bih, u našoj poslastičarnici, zapazio po neku zgodnu devojčicu", dodao je glumac.

"I danas volim sladoled, kupujem ga i jedem u ogromnim količinama. Ali, pravim razliku između ovog današnjeg i onog mog sladoleda. Ovaj, današnji, nekako mi je preuglačan, premoderan, kao da je u celofanu. Onaj moj sladoled bio je grumuljčaviji, imao je često i komadiće leda u sebi, ali bio je najbolji sladoled na svetu jer sam ga ja pravio, nudio, prodavao, o njemu mislio najlepše i - od njega živeo", zaključio je Samardžić o svom detinjstvu.

BONUS VIDEO: Andrija Kuzmanović o ulozi u filmu Zlatni dečko

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar