Ljuba Bulajić preporučuje 5 serija za bindž u karantinu

Showbiz 17. mar. 202119:01
Podeli:
Ljubomir Bulajić. Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

Za razliku od dosadašnjih lista serija i filmova koje smo pravili za "policijske vikende", ovoga puta Ljuba Bulajić, zvezda serije "Aleksandar od Jugoslavije", preporučuje listu serija čitaocima portala Nova.rs za karantinsku nedelju koja je pred nama.

Ukoliko razmišljate šta biste mogli da radite od večeras, pa sve do ponedeljka ujutru, s obzirom na to da su ugostiteljski objekti zatvoreni, Ljuba Bulajić ima preporuku za vas. Pored serije „Aleksandar od Jugoslavije„, koju svi gledaoci imaju prilike da preko EON-a bindžuju u dahu (putem EON TV-a i putem bilo kog interneta u Srbiji, preko EON mobilne ili EON smart aplikacije), u nastavku teksta nalazi se i pet stranih serija koje je Bulajić izdvojio.

Kako sam kaže, lično ih je odgledala i oduševljena je prikazanim.

Sons of Anarchy

Sinovi anarhije je američka kriminalistička televizijska serija koju je kreirao Kart Sater koja se prikazivala od 2008. do 2014. Prati živote članova prognanog bajkerskog kluba u Šarmingu, izmišljenom gradiću u kalifornijskoj Centralnoj dolini. U seriji glumi Čarli Hanam kao Džekson „Džeks“ Teler, koji je inicijalno potpredsednik pa zatim predsednik kluba nasleđujući svog očuha i predsednika, Kleja Morova, koji je ostao bez čina nakon pokrenutog glasanja u klubu. Uskoro počinje da dovodi u pitanje klub i samog sebe. Bratstvo, odanost i osveta su konstantne teme.

Ova serija je istraživala odmetnike, državnu korupciju i rasizam i prikazala odmetnuti bajkerski klub kao analogiju za ljudsku transformaciju. Dejvid Labrava, stvarni član Oklandskog odseka Hells Angels je radio kao tehnički savetnik i pritom je igrao jednog od glavnih likova, Hepija Loumana, klubskog ubicu.

Knightfall

Priča počinje nakon pada grada Akre, poslednjeg utočišta templara u Svetoj zemlji, gde i gube sveti gral. Glavni lik je časnik templara Sir Landri, hrabri ratnik koji je demoralizovanom padom templara u Svetoj zemlji i svime što se dogodilo, ali kad se jave glasine da se jedan od najvećih simbola hrišćanstva ponovo pojavio, on kreće u akciju života nemajući pojma hoće li uspeti da preživi sve što je pred njim. Baveći se pitanjima vere, žrtve, politike, ljubavi, moći i osvete, “Knightfall” otkriva tajni svet legendarnog bratstva ratničkih redovnika kako bi gledaoci saznali ko su ti vitezovi, kako su živeli i zbog čega su umrli.

Peaky Blinders

Birmingemska banda je britanska kriminalističko dramska televizijska serija autora Stivena Najta. Radnja se odvija u siromašnom predgrađu Birmingema prepunom kriminala u periodu nakon završetka Prvog svetskog rata.

Radnja se fokusira na porodicu Šelbi, čiji su članovi pripadnici bande Piki Blajnders, koji zarađuju novac klađenjem, reketiranjem i pljačakama. Bandu vodi Tomi Šelbi (Kilijan Merfi) čije će vođstvo biti testirano kada iz Belfasta dođe inspektor Kembel (Sem Nil) sa zadatkom da očisti grad od bandi i pronađe ukradeno oružje poslato za Libiju. Radnja prvog serijala počinje nekoliko meseci posle Prvog Svetskog Rata a završava se 3 decembra 1919 godine kada Birmigemska banda preuzme poslove Bilija Kimberta.

Gotham

Serija započinje opštepoznatim tragičnim događajem koji je malog Brusa Vejna označio za celi život. A upravo je i taj moment neraskidivo povezao životne linije Džima Gordona, malog Brusa, ali i malu Selin Kajl, kasnije poznate i kao Ketvoman. Mračni Gotham mračna je verzija današnjeg Njujorka s jakim noire elementima. Gothamska policija (GPCD) veruje u svoju nadmoćnost, brutalno se razračunava s kriminalcima, a s druge strane korupcija se duboko ukorenila u čitam sistem.

Dracula 

Netfliksova mini serija bazirana na istoimenom romanu Brama Stokera. U samo tri epizode, priča prati glavnog lika, Drakulu, još od njegovog rođenja u Evropi, pa sve do finalnih borbi za neprijateljima.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar