Foto: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

I dalje živimo u konzervativnom i homofobičnom društvu, zbog čega mnogobrojni članovi LGBT populacije ne žele ili nesmeju da priznaju da su gej - među njima je i mladi američki reper Lil Nas X.

Kako je otkrio u nedavnom intervju za inostrane medije, da nije poznat, nikada ne bi svetu javno priznao da je gej.

PROČITAJTE JOŠ

„Da budem iskren, planirao sam da tu tajnu odnesem u grob. Ali, to se promenilo kad sam postao Lil Nas X“, izjavio je on za „Guardian“ i dodao:

„Želim da u potpunosti predstavljam LGBT zajednicu. Ne želim da ikoga ohrabrujem da radi nešto za šta nije u potpunosti spreman, posebno ako su u osnovnoj ili srednjoj školi. Ove stvari su teške.“

On je takođe otkrio da se sada oseća sigurno, jer je kako kaže, finansijski nezavisan i ne strepi od toga da će biti odbačen ili da će ga roditelji izbaciti iz kuće – što je naveo kao jedan od velikih problema sa kojima se LGBT zajednica susreće, pogotovo u tinejdžerskom periodu.

„Meni je lakše, sa druge strane. Ja ne zavisim ni od koga. Niko me neće izbaciti iz kuće ili će se ponašati loše prema meni jer sam gej“, izjavio je on za pomenuti medij i dodao:

„Ne želim da moj ljubavni život bude nešto o čemu se ikada ne razgovara. Šta sa decom u mojoj porodici? Želeo bih da taj razgovor bude neka sredina između potpunog otkrivanja stvari i nikakvog.“

Reper je inače u junu prošle godine na Tviteru priznao da je gej, nakon čega je dobio mnogobrojnu podršku svojih pratilaca i drugih javnih ličnosti.