Lekcija Isidore Bjelice ćerki Vili: Sve prolazi i nestaje

Showbiz 06. avg. 202007:32
Podeli:
Foto: Zoran Lončarević

Književnica Isidora Bjelica preminula je u 52. godini nakon duge i teške bolesti, a iza sebe je ostavila sina Lava, ćerku Vilu i supruga Nebojšu Pajkića.

Za ćerku Vilu Isidora je bila posebno vezana, a jednom prilikom joj je čestitala rođendan porukom koja slama srca.

PROČITAJTE JOŠ

Isidora je bila veoma aktivna na društvenim mrežama gde je često objavljivala snažne poruke, a jednu takvu uputila i je i svojoj ćerki Vili Evanđelini, za koju je bila posebno vezana.

„Mila moja tufnice, srećan ti rođendan, u želji da Božija blagodat bude uvek uz tebe… Znaš koliko me boli da si poslednje četiri godine provodila po bolnicama u stalnom strahu i brizi. Dok su druge devojčice mirno spavale, ti si noći i noći negovala bolesnu majku. Dok su druge devojčice odlazile na sport ti si sate i sate sedela na hemioterapijama, ali mila moja kroz sve to stradanje naučuli smo o ljubavi više nego što bi nam doneo srećan život u zdravlju i izobilju“, napisala je Bjelica tada povodom punoletstva svoje ćerke.

U obraćanju Vili, Isidora je poručila ćerki da je sve prolazno i da nestaje, te joj je poručila da se raduje životu.

„Naučile smo obe da u ovom krhkom palom svetu satkanom od nesavršenstva nema jače sile od ljubavi. Naučile smo da je sve prolazno i nestaje, a samo ona postaje jača sa svakom nevoljom i nesrećom. I zato budi radosna i spokojna, devojčice moja, voli te tvoja mama najviše u svim svetovima“, napisala je Isidora 16. januara.

View this post on Instagram

Imale smo tolike radosti, a opet nikad nismo osetile tako jak osećaj čiste bezuslovne ljubavi i bliskosti kao kad zagrljene u ogromnoj tuzi plačemo od nemoći i i očaja, a istovremeno se smejemo od ljubavi koju tako intenzivno osećamo u svoj našoj ljudskoj nemoći pred užasima i apsurdnošću života…izgovaramo jedna drugoj – volim te i izvini -sasvim nemoćne da razumemo zašto nam se dešavaju ovolike tuge ,a opet osećajaći najjaču ljubav i bliskost koju srca dva bića mogu da osete i naspram koje se sve tuge brišu, naspram koje sav očaj nestaje- jer ne postoji ništa tako veličanstveno i jako kao taj osećaj apsolutne ljubavi dve duše izrastao iz apsolutne tuge – volimtenajviseisto @vila_pajkic #motherdaughterlove

A post shared by Isidora Bjelica (@isidorabjelicapajkic) on

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar