Darko Peric
Darko Perić Foto:EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Srpski glumac osvojio je svet ulogom u popularnoj seriji.

Darko Perić, zvezda serije „La Casa de Papel“, rođen je u Kladovu i verovatno nije mogao ni da sanja uspeh koji će postići.

PROČITAJTE JOŠ

U pomenutoj seriji tumačio je lik Helsinkija, snagatora dobrog srca koji je, baš kao i sam Perić imao neverovatan život. Od izbegličkog života, sviranja panka u Rumuniji, tetoviranja u Berlinu pa do filmske karijere u Španiji koja ga je na kraju proslavila u celom svetu, Perić često za sebe kaže da je internacionalni lik.

„Ja nisam ni srpski ni španski glumac. Govorim šest jezika i moje tržište je celi svet. Ja nikada i nisam shvatao za ozbiljno karijeru glumca. Ja jesam glumac, ali sam živeo nekoliko života, i imao brojne profesije“, rekao je Perić svojevremeno.

Darko Peric
Darko Perić Foto:EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Glumac je prvi posao koji mu je agent ponudio odbio je jer je već dogovorio da ide na rejv koji je bio u to vreme; kada su ga zvali za ulogu u „Cell 211“, bio je posle dužeg vremena u poseti rođacima u Srbiji i to nije prihvatio, a posle su ga zvali u trenutku kada je tetovirao prijatelja.

„Pre ‘La Casa De Papel’ radio sam razne stvari u Španiji, snimio nekoliko filmova, radio serije, ali uvek sam igrao nekog lošeg Rusa, mafijaša. Odjednom je Helsinki sve to promenio.“

Darko Peric
Darko Perić Foto:EPA-EFE/Luca Piergiovanni

„Ranije nisu hteli da sednu pored mene u metrou, a sada mi traže da se slikaju sa mnom“. I sve je to Helsijeva zasluga“.

Uprkos slavi koju je stekao, za sebe kaže da ga novac nije promenio, a čast mu je što je proslavio i Srbiju i svoje rodno mesto.

„Uvek citiram Džima Kerija: ‘Ja bih svakom čoveku dao par dana da bude bogat i slavan da vidi da to nije sve'“, smatra Darko.

BONUS VIDEO: Top 5 holivudskih macana koji su se uništili botoksom

Komentari

Svi komentari (0)