Podeli
Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Portal "GoBankingRates.com", nedavno je obelodanio koliko britanske poreske obveznike tačno koštaju putovanja članova njihove kraljevske porodice u inostranstvo, ali i širom Velike Britanije.

Iako istraživanje ne obuhvata putovanja princa Harija i Megan Markl, koji su tokom prethodne godine bili u službenim posetama Irskoj, Africi, Australiji, Novom Zelandu i Fidžiju, svi ostali članovi kraljevske porodice svedeni su na spisak.

Foto: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Prema informacijama navedenog sajta, Princ Čarls je na putovanje u Izrael, samo ove godine potrošio više od 100 hiljada dolara, dok je na putovanje na Bliski Istok sa suprugom Kamilom tokom 2016. godine, potrošio više od 96 hiljada dolara.

Sajt takođe navodi da su Čarlosova putovanja po Velikoj Britaniji takođe bila enormno skupa, te su izračunali da je cena putovanja kraljevskim vozom dostigla približno 126 dolara po pređenoj milji.

Na listi se nalaze i princ Vilijam i Kejt Midlton, koji su na putovanje u Francusku u junu 2016. godine potrošili ukupno 63 hiljade američkih dolara.

Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia