Foto: Nova.rs

Pre nego što je je proglašeno vanredno stanje u Srbiji zbog situacije oko koronavirusa, srpski pevači koji imaju porodice van zemlje, otputovali su kako bi bili sa svojim najbližima.

Nakon što su im otkazani nastupi i zabranjena javna okupljanja usled koronavirusa, mnogi estradni umetnici kojima porodice žive preko, odlučili su da otputuju i budu sa svojim najbližima dok se situacija sa virusom ne sredi. Tako je pevač Dejan Matić pre dva dana otputovao u Beč, gde žive njegova supruga Jelena i sinovi Zoran i Konstantin. Pevač ističe da je u poslednjem trenutku uspeo da se vrati porodici, i da pritom granicu prođe bez problema.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

„Kada su mi saradnici javili da su mi otkazani nastupi, odmah sam kupio kartu i u subotu otputovao kod porodice u Beč. Tamo su mi deca i supruga. Što bi se reklo „uhvatio sam poslednji voz“. Nas dvadesetak je bilo u avionu i nismo stvarno imali nikakvih problema. Nisam prošao nikakve naknadne procedure prilikom izlaska iz zemlje i ulaska u drugu zemlju, odnosno Austriju. U Beču je takođe vanredno stanje zbog koronavirusa, ali čini mi se da se ovde ljudi malo više pridržavaju mera zaštite nego kod nas u Srbiji. Ja uglavnom dane provodim sa porodicom u stanu, pa malo izađemo da prošetamo i onda se opet vratimo. Pošto neće biti posla u predstojećem periodu biću ovde dok se ne smiri situacija. Tako nam je kako nam je. Mnogo mi je žao što smo sinu Konstantinu odložili rođendan koji je bio zakazan za 21.mart, ali za par meseci napravićemo duplo slavlje. Želim da apelujem na sve ljude, da se pridržavamo, i zajedno pobedimo sve ovo što nas je zadesilo“, kaže je Matić za Nova.rs.

Isto tako, Goga Sekulić, koja je tri godine boravila u Cirihu sa suprugom Urošem Domanovićem, zbog prirode svog posla pre šest meseci vratila se u Beograd sa jednoipogodišnjim sinom Vasilij Andrejem, dok je njen muž ostao u Švajcarskoj jer ima treninge i takmičenja u džiju-džici. U periodu razdvojenosti njih dvoje funkcionišu tako što se posećuju na po nekoliko dana, da bi se zatim svako vratio svojim poslovnim obavezama.

Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Kada su i pevačici otkazani nastupi zbog pandemije koronavirusa rešila je da sa bebom ode kod muža.

„Moj sin i ja smo pre tri dana najnormalnije otputovali u Cirih kod Uroša. Niko nas nije dirao na granici. U Švajcarskoj već neko vreme traje vandredno stanje, a u Srbiji je sinoć o tome odlučeno. Treba svakako voditi računa o deci i sebi, a samim tim i okolini. Meni nije ništa strano, tu su asepsol, rukavice i maske. To sam i ranije praktikovala, ali sada je to samo još intenzivnije. Mi smo zdravi, hvala Bogu. U Cirihu je zdravstvo broj jedan. Bolnice i apoteke su snabdevene. U prodavnice puštaju po desetoro ljudi. Kada prođe ovaj talas vraćam se u Beograd sa bebom. Sa roditeljima sam stalno na telefonskoj vezi i sve je pod kontrolom. Neće mi biti problem da prođem sve kontrole kada se vratim. Zdravi smo! Možda neko zaražen šeta Beogradom, a da ni ne zna da ima virus. Svakako sam za to da bi svi trebalo da imamo testove, a čim sletim neće mi biti problem da budem izolovana u stanu i prođem sve kontrole ako dođe do toga“,  rekla je pevačica za naš portal.

Foto: Zoran Lončarević

Frontmen „Riblje čorbe“ Bora Đorđević, kog su mediji proglasili „Slovencem na privremeno“ jer ima privremeni boravak u zemlji svoje sadašnje supruge Dubravke Milaković, već duže vreme zbog nje živi na relaciji Beograd-Ljubljana. Roker je i nedavno boravio u Sloveniji, jer su njih dvoje Dan zaljubljenih proveli u Ljubljani, a da li se tamo sklonio i od epidemije korone, nismo dobili odgovor jer je ostao nedostupan na brojeve poznate redakciji.

Foto:E-stock/Miloš Rafailović

Takođe, jedan od pevača koji su na dve adrese je i Boban Rajović, jer je sa svojom porodicom nekad u Srbiji, a nekad u Danskoj. Vanredno stanje njega i suprugu zateklo je u Beogradu, dok su mu deca ostala u inostranstvu. Naime, pevačev sin je u Danskoj, jer je potpisao ugovor za jedan tamošnji fudbalski klub, kao i jedna ćerka koja studira u toj zemlji, a druga ćerka je zbog studija u Americi.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.