Foto: Printscreen/YouTube/AmiGShow

Kolege glumca Milije Vukovića, Nenad Okanović i Radoš Bajić, rekli su za Nova.rs da su duboko potreseni smrću svog prijatelja i kolege, koji je preminuo danas u 73. godini života, ostavivši iza sebe značajne uloge u filmu i pozorištu.

„Duboko sam potresen vešću koju ste mi vi upravo saopštili. Tim pre što sam se sa Milijom pre desetak dana čuo, upravo po pitanju njegove bolesti i njegove borbe sa karcinomom pluća. To je počelo pre nekih tri – četiri godine i s druge strane, razgovarali smo o tome. Baš sam ga ohrabrivao, trudio se da mu omogućim u ovom zlom i teškom vremenu kada je zdravstveni sistem preopterećen i prenapet u užasu kroz koji prolazi da mu pomognem da mu se obezbedi lekarski tretman, što smo i uspeli, ali se nisam nadao da ću dobiti tako tragičnu vest“, rekao je vidno potresen Radoš Bajić za Nova.rs, koji s preminulim glumcem bio i prijatelj.

PROČITAJTE JOŠ

„Milija Vuković je bio jedan veliki glumac, koji je stasao i razvijao se u jednom veoma malom pozorištu, nije bio u Beogradu, jednoj maloj sredini, ali koja je kulturna sredina sa velikom tradicijom. On se razvijao i rastao u pozorištu i sredini iz koje su krenuli i Miodrag Petrović Čkalja, Đuza Stoiljković, Rada Savićević, Milan Puzić i ogroman broj veličina glumačkih, onda kasnije dolazi i sijaset mlađih. On se razvijao u tom prostoru i tom vremenu, i svojim talentom je plenio. Napravio je uloge za pamćenje u svom teatru u okviru svog matičnog pozorišta i u drugim teatrima, a eto, zahvaljujući okolnostima da ga ogromna publika upozna dobio je šansu da vide koliko je bio talentovan dobio je u našoj seriji. Njegova uloga je nezaboravna. Neka mu je laka zemlja i večna slava“, rekao je autor serije „Selo gori, a baba se češlja“.

Glumac Nenad Okanović, koji je u seriji „Selo gori, a baba se češlja“ glumio zajedno sa Milijom Vukovićem, takođe je duboko potresen smrću kolege.

„Upravo sam pročitao vest. Bukvalno pre tri minuta. Tek sam i ja saznao, ne znam šta da kažem. Još sam zatečen“, kaže Okanović za Nova.rs, pa se priseća kako je bilo sarađivati s Vukovićem.

Foto:Zoran Lončarević

„To je vrhunski glumac bio i meni je čast što sam kroz seriju „Selo gori, a baba se češlja“ upoznao te neke glumce iz unutrašnjosti koji su bili prvaci svojih pozorišta, veliki i vrhunski glumci. Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam radio sa takvim glumcem, od njega je imalo šta i da se nauči“, zaključio je on.

Podsetimo, glumac Milija Vuković preminuo je danas u 73. godini života nakon duge i teške bolesti. Bio je prvak Drame Kruševačkog pozorišta, a širu popularnost donele su mu uloge u seriji „Selo gori, a baba se češlja“, „Ljubav, navika, panika“, „Agencija za SIS“, „Srećni ljudi“…

Foto:Screenshot/Youtube

Studirao je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, u klasi sa kolegom Vojom Brajovićem. Dobitnik je brojnih nagrada i priznmanja, među kojima je i nagrada za životno delo na “Nušićevim danima”, priznanje Joakim Vujić, kao i nagrade Udruženja dramskih umetnika Niša i Užica.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.