Kolege i poznati se bolnim rečima opraštaju od Laneta Gutovića

Showbiz 25. avg. 202119:53 > 19:59
Podeli:
Milan Lane Gutović, Sergej Trifunović, Milica Milša, Voja Žanetić
Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs/Ivan Dinić/Nova S

Glumac Milan Lane Gutović preminuo je u 75. godini na Vojnomedicinskoj akademiji posle teške bolesti. Vest o smrti potresla je ceo Balkan, a kolege glumci i poznati se putem društvenih mreža opraštaja od velikana srpskog glumišta.

„Otišao je divni Milan Gutović Lane. Nismo snimili seriju, otišao si…. Pretužno! Radiša…..“, napisao je Saša Joksimović na Instagramu.

„Humor ne odlazi uz poslednji pozdrav, već uz poslednji osmeh. Doviđenja i hvala na svemu“, napisao je Voja Žanetić na Tviteru.

„Legenda si bio odavno, sad si u legendu i otišao. Zbogom dragi Lane, ti si bio jedini glumac koji je mogao sve! Milan Gutović 1946 – 2021“, napisala je Milica Milša.

„Ja nikada neću zaboraviti izvođenje kabarea “Obično Veče”, u Stupici, 12 marta 1991. Samo tri dana nakon tenkova na ulicama, sat vremena priče kako je zapravo došlo da martovskih demonstracija. Ne pamtim da sam se tako smejao. Hvala ti. Za sve ti hvala. Naročito za: ”Momci, pošto biblioteka ne radi, moraćemo u kafanu“, napisao je Sergej Trifunović.

„Gutoviću, iznenađen sam i uvređen tvojim odlaskom! Upoznao sam ga u hotelu u Sarajevu 2005. godine prilikom moje prve posete Bosni i Hercegovini. Pitao me je šta radi Šumadija tu, rekoh mirimo se, na šta je odgovorio, ako deco, ako mi nismo znali za bolje“, napisao je Naim Leo Beširi.

Dragan Marinković Maca je podelio Lanetovu fotografiju na Instagramu i stavio emotikon crnog srca.

„Poslednji pozdrav iz Balkanske ulice Milanu Lanetu Gutovicu… tačno je bili ste mnogo mlađi, lepši i pametniji od svih nas. A gladni ljubavi kako ste mi odavno rekli. Naša dva intervjua i naša poslednja prepiska preko Vibera ostaće deo mog najvećeg emotivnog kapitala. Zauvek u srcu“, napisala je Vesna Dedić na Instagramu.

„Hvala Lane za sve, za detinjstvo i odrastanje“, napisao je Milan Antonijević.

Glumac je prošle nedelje primljen na Vojnomedicinsku akademiju zbog respiratornih problema, stanje mu se u poslednja dva dana naglo pogoršalo i bio je priključen na respirator.

Danas je preminuo.

Bonus video

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar