Baka Prase, Tamara Kalinić, Ana Lazarević i Ruža Rupić
Baka Prase, Tamara Kalinić, Ana Lazarević i Ruža Rupić Foto: Printscreen/YouTube/Baka Prase/Doreen Kennedy / Alamy / Alamy / Profimedia/E-Stock/Časlav Vukojičić/Instagram/ruza_rupic

Najpoznatije internet zvezde u Srbiji našle su lak način da dođu do ogromne svote novca. Pored toga što su prepoznatljivi na ulici, oni mesečno mogu da zarade i do 150.000 evra.

PROČITAJTE JOŠ

Ako je suditi po njihovim aktivnostima za cifre koje zarade, može se reći da su pravi srećnici. Pre svega, oni moraju da ispune nekoliko stavki na društvenim mrežama i svojim Ju tjub kanalima da bi zaradili novac. Neki od njihovih zadataka su: postavljanje linkova sa reklamom, postavljanje fotografije, postavljanje Instagram storija, pominjanje formi na društvenim mrežama, pominjanje proizvoda u videu na Ju tjubu ili Instagram platformi, davanje recenzije uz video… S obzirom na to da su do sada svi odlično obavljali zadatak, oni su maksimalno angažovani, pa su neke firme i klijente odbijali jer ne mogu sve da postignu.

Jedan od najpraćenijih jutjubera je Bogdan Ilić, poznatiji kao Baka Prase. On je imao sreću što mediji o njemu dosta pišu, pa čak i kad je ono negativno, njemu to donese pare u džep. On je navodno na mesečnom nivou dobar oko 13.000 evra jer njegov jedan video pogleda oko pola miliona ljudi. On je više puta javno isticao da mu se posrećilo u životu jer nije fakultetski obrazovan jer da je držao knjigu u ruci, verovatno mu se ne bi otvorila brojna vrata za budućnost i lakšu zaradu.

Ana Lazarević mesečno zaradi oko 10.000 evra, a zahvaljujući poslu uspela je da završi mnoge stvari u životu. Njene snimke najčešće pregleda oko 400.000 ljudi, što je za nju i više nego dovoljno.

Tamara Kalinić jedna je od retkih blogerki sa naših prostora koja je poznata širom sveta, a našla se i na „Tajmsovoj“ listi „100 najboljih influensera u 2019. godini“. Ona potiče iz bogate porodice zbog čega je često bila meta ogovaranja, sve dok jednom nije rešila da stavi tačku na sve priče o tome da li su joj roditelji pomogli da ostvari uspešnu karijeru.

„Kada sam počela da se bavim ovim poslom, roditelji mi nisu pomagali finansijski. Kada sam prvi put otvorila blog, uložila sam svega 10 dolara i kupila domen sajta. Sestra je kupila kameru i slikala me. To je sve što ti je potrebno za ovaj posao. U to vreme sam radila kao farmaceut i trošila celu svoju platu na avio-karte i putovanja na modne revije. Obično sam spavala kod drugarice na putovanjima i radila dan i noć dok nisam na kraju mogla da dam otkaz i posvetim se potpuno blogovanju – istakla je Tamara na svom Instagramu te dodala da joj pojedini stalno spočitavaju što potiče iz imućne porodice“, ispričala je ona svojevremeno.

Ruža Rupić ne zarađuje kao njene kolege, ali veoma je uspešna u poslu, a čak je i dobila aganžman na jednoj televiziji. Nju prati oko 250.000 i smatra da je za nju to veliki uspeh, te da ne sumnja da će biti još popularnija.

BONUS VIDEO: Crni Cerak: Na našim nastupima vlada samo blud i nemoral

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.