Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Serija "Kljun" snimana u produkciji "United media" ovog ponedeljka je doživela svoju televizijsku premijeru na kanalu Nova S. Glavna glumica Ivana Vuković, mlada detektivka koja u seriji tumači ambicioznu Sonju Kljun, dobija zadatak da iz Beograda ode u Suboticu i tamo istraži navodno samoubistvo, ne očekujući da će njen dolazak pokrenuti lavinu događaja, koji će razotkriti duboko zakopane tajne vezane za misterioznu organizaciju, ali i za Sonjinu prošlost.

Pored Ivane, u seriji se pojavljuju mnogi mladi glumci, ali i pojedini veterani domačih filmova i serija.

PROČITAJTE JOŠ

Ivana Vuković, koja u seriji tumači glavnu ulogu detektivke Sonje Kljun, rođena je u Kragujevcu, gde je završila osnovnu i srednju muzičku školu, a uporedo sa tim pohađala je dramski studio Slavice Urošević – Slaje. Glumu je diplomirala na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi profesorke Jasne Đuričić 2010. godine sa predstavom „Višnjik“ A. P. Čehova. Domaća javnost je prvi put imala prilike da je vidi u seriji „Na terapiji“ 2009. godine, kada je tumačila ulogu Milice. Kasnije je imala i uloge u serijama „12 reči“, „Urgentni centar“, „Močvara“ i „Moj jutarnji smeh“.

Njen partner u seriji Mića Tot, kojeg tumači televizijski, pozorišni i filmski glumac Stefan Vuković, ranije je takođe imao prilike da se oproba u mnogobrojnim domaćim, popularnim TV serijama. Publika ga je gledala u serijama „Branio sam mladu Bosnu“, ali i u seriji „Ubice mog oca“, a imao je ulogu i u filmu „Dara iz Jasenovca“.

U seriji se pojavljuje i jedno od omiljenih TV lica današnjice, glumac, humorista i satiričar Mićko Ljubičić, koji u seriji Kljun tumači ulogu Dušana. Najpoznatiji je po svom učešću u „Indeksovom radio pozorištu“, kao i u emisijama „Pozovi M… ili će on tebe“, „Lekoviti šou“, ali i emisiji „PLjiŽ“.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

U seriji se takođe pojavljuje i čuvena glumica Ljiljana Blagojević.

„Moja uloga je neobična koja se retko sreće, žena koja ljubi život, a nijednog momentna nikog ne opterećuje, ona nosi i zna jedina tajnu koja predstavlja problem te serije“, rekla je ona ranije o seriji za N1.

Blagojević je, takođe, rekla da je bilo divno raditi u Subotici.

„Jako je dobro što se pojavljuju glumci sa mađarskog govornog područja, Banata, Srema. Kada se slika Subotica, ona je prelepa kao grad, otkrivamo jedan deo prostora koji je jako zanimljiv. Meni je bilo zadovoljstvo da gledam nova lica, mlađe glumce koji su školovani“, ispričala je ona.

U seriji se takođe pojavljuje i Nataša Tapušković, devojačko Šolak. Ona je srpska filmska, pozorišna i televizijska glumica. Najpoznatija je po ulozi Danice u filmu „Lajanje na zvezde”, glavnoj ženskoj ulozi Sabahe u Kusturičinom filmu „Život je čudo” iz 2004. godine i ulozi Lidije u filmu „Šišanje” Stevana Filipovića.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

BONUS VIDEO: Nova.rs na snimanju serije „Kljun“

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Svi komentari (0)