Ko je francuska predstavnica za koju je glasala Srbija

Showbiz 23. maj. 202100:23
Podeli:
Evrovizija, Francuska
Foto: EPA-EFE/PATRICK VAN EMST

Ovogodišnja predstavnica Francuske na Evroviziji, Barbara Pravi, trenutno je jedna od favoritkinja u finalu. Francuska i Švajcarska neprestano se smenjuju na tabeli glasanja. Stručni žiri Srbije je Barbari dao 12 maksimalnih poena

Barbara se rodila i odrasla u Parizu, a pravo prezime joj je Pejić, piše „Wiwibloggs“. Njen deda s majčine strane je iz Iraka, a s očeve iz Srbije. Stoga je umetničko prezime Pravi, tvrdi, uzela u čast svom dedi iz Srbije.

PROČITAJTE JOŠ

„Osećam se Srpkinjom zato što volim svog dedu. Volim istoriju svoje porodice. Osećam se Irankom jer volim njihovu poeziju“, rekla je Barbara za „Wiwibloggs“.

Barbara prvi put nastupa na Evroviziji, ali joj ovo nije prvi susret s ovim takmičenjem jer je 2019. i 2020. napisala pesme koje su predstavljale Francusku na Evroviziji mladih.

Pevačica je pisala pesme i za nekoliko muzičkih zvezda kao što su Janik Noa, Džuli Zenati, Čimene Badi, pa i za Džejdena Smita, sina glumca Vila Smita.

Osim u muzici, okušala se i u glumi. Pre pet godina debitovala je u pozorištu u francuskom mjuziklu „Un été 44“. Godinu dana nakon pojavila se i u filmu „La Sainte Famille“.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar