Foto: Printscreen/YouTube/Baka Prase, Printscreen/ Pink, Nova.rs

"Izvadite koplje, napad na Prasca, udri ga, udri ga, ajde sine, udri ga", tekst je skandalozne pesme koja se emituje na televiziji Pink, a koju je objavio Željko Mitrović, vlasnik te televizije, nakon svog sukoba sa kontroverznim jutjuberom Bogdanom Ilićem, poznatijim kao Baka Prase. Malo ko je upoznat sa likom i delom izvođača ove numere, a njegova biografija je veoma zanimljiva.

Tekst pesme koji jasno poziva na ubistvo jutjubera peva takozvani Nikola Čoeče, neuspeli jutjuber koji se pre nekoliko godina svađao sa Prasetom putem Jutjuba.

Domaćoj javnosti poznat je i kao učesnik jedne od sezona takmičenja „Ja imam talenat“. Tada je dobio kritike od pevača Raste, koju mu je rekao da ne zaslužuje glas da prođe dalje.

„Nisam siguran da si došao baš bez podrške, bar neke unutrašnje. Ti si konceptualni umetnik, ali to nema dubinu da bi imalo smisla. To tvoje ludilo nema definiciju. Ne znam šta da ocenimo, tvoja pozitivna energija nije talenat. Tako se ophodiš prema životu, veoma veselo, ludo i liberalno, ali što se muzičkog dela tiče, nije bilo baš dobro“, rekao je Rasta.

Nikola na svom jutjub kanalu ima i nekoliko objavljenih video snimaka, od kojih su i neki rasprave sa Bakom Prasetom.

Snimci su iz 2018. godine, a na njima možemo videti Nikolu koji se snima pred kamerom i priča o jutjuberu sa kojim je, ranije, očigledno imao nekih sukoba.

Pesma u kojoj peva skandalozni tekst emitovana je na televiziji Pink.

Objavio ju je i Željko Mitrović na svom Tviter nalogu, a korisnici ove mreže navode i da se i sam Mitrović pojavljuje u spotu za pesmu.

Višnja Aranđelović, jedna od članica Saveta REM (Regulatorno telo za elektronske medije) dala je izjavu za portal Nova.rs u kojem je osudila emitovanje ovog spota.

„Vlasnik Pinka nije jedini medijski gazda u Srbiji koji svoje glasilo koristi za lične obračune, ali Željko Mitrović zaslužuje javnu kritiku jer je od Srbije na korišćenje dobio dragoceno javno dobro. To me je brinulo i tokom razgovora povodom dodele dozvola za nacionalno emitovanje. Možda jedna pesma ne bi zavredila pažnju da razračunavanje sa svakim ko ugrožava i najsitniji Mitrovićev interes nije postao njegov obrazac ponašanja. Ta vrsta ličnog i političkog razračunavanja vlasnika medija sa neistomišljenicima je fenomen u srpskom novinarstvu i prisutan je i na drugim televizijama koje pretenduju da postanu nacionalne“, rekla je Aranđelović za Nova.rs.

BONUS VIDEO: Željko Mitrović odbija da govori za N1

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram.

Komentari

Svi komentari (16)