Džordž Kluni
Foto: EPA - EFE / CLAUDIO ONORATI

Područje oko jezera Komo u Italiji nedavno je zbog obilnih kiša pogođeno velikim poplavama, a Džordž Kluni odlučio je da pomogne stanovnicima grada u kojem i sam poseduje porodičnu kuću.

PROČITAJTE JOŠ

Obilne kiše su u utorak prošle nedelje uzrokovale poplave i stvaranje klizišta oko jezera Komo, a poznati oskarovac je već naredni dan viđen kako obilazi uništena područja sa suprugom Amal Kluni i njihove dve kćerke. piše People

Kluni je u izjavi za italijanske medije rekao kako je situacija mnogo gora nego što je mislio da će biti, kao i da će za obnovu biti potrebni milioni dolara:

„Ovo je snažan grad, siguran sam da će posle obnove biti čak i bolji nego ranije“.

Džordž Kluni Foto: EPA-EFE/KIMMO BRANDT

 

Gradonačelnik Koma Roberto Pozi je u izjavi za „UK Times“ potvrdio glumčeve tvrdnje o ogromnim materijalnim štetama. Ipak, rekao je kako ne gubi optimizam.

„Kluni je u grad došao dan nakon poplava, tada je obišao sva pogođena područja. Potresen je i želi da pomogne.

U toku je prikupljanje novca za obnovu grada, mislim da će on iskoristiti svoje veze kako bismo što brže prikupili potrebnu sumu i pomogli svima koji su ostali bez svojih domova“, rekao je Pozi.

Pozi je izjavu zaključio, da očekuje reakciju i finansijsku pomoć nadležnih kako bi što prije sanirali štetu koju su napravile višednevne padavine.

Bonus video:

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.