Ketrin Zita Džons: Deca su od mene nasledila pamet

Podeli:
Foto: EPA-EFE/DAVID SWANSON

Verovatno nikoga ne bi začudilo da jednog dana Dilan Majkl Daglas ili Kejris Zita Daglas krenu putem svojih slavnih predaka i sami postanu glumci. Ne samo da su im roditelji glumci, Ketrin Zita Džons i Majkl Daglas, već su to bili i njihov deda Kirk Douglas i baka Dajana.

Trebalo je da dobitnica Oskara gostujući u jednoj emisiji govori o svojoj novoj ulozi u Fox-ovoj seriji „Prodigal Son“, ali razgovor se, baš kao i uvek, okrenuo u drugom smeru.

PROČITAJTE JOŠ

Osim što se raspričala o svom braku i suprugu Majklu Daglasu, Ketrin Zita Džons nije štedela reči ni na račun svog 20-godišnjeg sina Dilana, ni tri godine mlađe ćerke Kejris, za koje je uverena da bi mogli da krenu njihovim stopama.

„Putovanje koje sam ja kao glumica doživela bilo je neverovatno, stoga ih u svemu mogu jedino podsticati i biti im podrška ukoliko će to biti ono što vole i žele. Oboje su neverovatno bistri i oboje studiraju istoriju i političke nauke. Pamet su nasledili od mene“, našalila se 51-godišnja velška glumica.

Kako je rekla, i ona i njen suprug, 76-godišnji Majkl Daglas, svojoj deci su predložili da odaberu neku drugu karijeru, i sami svesni pritiska kojeg donosi slava, no onda su odlučili da prepuste sudbinu u njihove ruke.

„Rekli smo im da bi možda trebalo da odaberu drugu karijeru. Međutim, kada smo videli koliko su strastveni u toj umetnosti, odustali smo. Znaju jako dobro sve prednosti, loše strane i ostalo što slava donosi“, rekla je, pa nastavila:

„No, ta njihova strast za glumu je neverovatna, a oni su pohađali baš svaki glumački kamp koji je postojao. Svako leto su odlazili u kamp sa svom decom s Brodveja, i dobro su se u svemu snašli.“

Međutim, ipak je brinula zbog pritiska koji bi svakom detetu napravila činjenica da su mu oba roditelja toliko slavna.

„Možda bi mnogi pomislili da se vrata samo otvaraju za tu decu, ali istina je ta da svako mora da se dokaže za sebe. A teško svakome padnu poređenja.“

Kako je rekla, tu je veliku ulogu odigrao i njen suprug Majkl Daglas, koji je deci iz prve ruke mogao objasniti koliko je teško probiti se kao dete slavnog oca, posebno kada ti je otac Kirk Daglas.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.