Jelena Karleuša i Aleksandar Vučić Foto:Goran Srdanov/Nova.rs/TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC

Jelena Karleuša prokomentarisala je na svom Instagram storiju jučerašnje izlaganje predsednika Srbije Aleksandra Vučića na vanrednoj sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

Karleuša se ovim povodom oglasila na svom Instagram storiju i otkrila da je oduševljena govorom predsednika Vučića.

PROČITAJTE JOŠ

„Gledala sam izlaganje Vučića u UN. Imam ljudsku i građansku potrebu da kažem ‘Bravo’. Iskreno, pod utiskom sam! Kakav govor, kakav nastup! Ko nije gledao mora da pogleda. Ispred njega, dok je govorio, stajao je natpis ‘Srbija’. Preko puta njega napadao ga je neki čovek bez imena zemlje iz koje dolazi, koji je jednom Srbinu pokušavao da objasni kako njegova zemlja nije njegova. Jedna mučna i nadrealna slika, šokantna u svakom smislu. Juče se borila naša zemlja Srbija. Juče ju je diplomatski maestralno, pred čitavim svetom smireno, argumentovano, branio jedan čovek“, napisala je pevačica na Instagramu i dodala:

FOTO: Printscreen/Instagram/karleusastar

„I potpuno je ovde nebitno za koga vi glasate, ko vam se dopada, a ko ne na političkoj sceni, ovo je da skine kapu svako ko se oseća kao Srbin. Na momenat mi je bilo i potresno, jer je tema bila odbrana pravde. Najmanje što možemo je da u ovakvim momentima budemo složni kao narod, da ne budemo ono zbog čega nam se smeju u lice, nesložni i oslabljeni. Još jednom, kakav govor Vučića… Pogledajte snimak“, zaključila je Karleuša.

Podsetimo, Karleuša je tokom prethodnih decenija više pita menjala političko mišljenje, a pamti se njena podrška Slobodanu Miloševiču.

Ona je u davnom intervjuu koji je dala za magazin „Svet“, još sredinom septembra 1998. godine, izjavila da joj je Slobodan Milošević „najsimpatičniji“ političar, ali je istakla i da je zabrinuta za njega.

View this post on Instagram

A post shared by @estradni.arhiv

„Najsimpatičniji mi je Slobodan Milošević, ali me brine što je u poslednje vreme stalno tužan“, glasi njen citat sa naslovne strane magazina „Svet“ koji je objavljen samo nekoliko meseci pre bombardovanja Jugoslavije.

Karleuša je posle dvehiljaditih godina podržavala Čedomira Jovanovića i Liberalno demokratsku partiju, a tvrdila je da pre Čede nije podržavala nijednog drugog političara.

Tokom 2017. godine nije imala lepe reči za aktuelnog predsednika Srbije, ali su se njeni stavovi promenili 2021. godine, kada je krenula da podržava i Aleksandra Vučića, ali i da provodi vreme sa Goranom Vesićem, takođe članom Srpske napredne stranke.

BONUS VIDEO: Jelena Karleuša vređa glumce

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare