Hurricane Foto: EPA-EFE/PATRICK VAN EMST

Predstavnice Srbije na ovogodišnjoj Pesmi Evrovizije, Ivana, Ksenija i Sanja večeras odmaraju i spremaju se da već sutra veče, na drugoj polufinalnoj večeri osvoje Roterdam, ali i čitavu Evropu.

Pročitajte još:

Sinoć je održano prvo polufinalno veče, a predstavnica Hrvatske, mlada Albina iako je važila za jednog od favorita, makar po rangiranju mnogih kladionica, nije uspela da se plasira u finale.

Kako je sistem glasanja podeljen, 50 odsto žiri, a drugih 50 publika, to jasno govori da presek svetskih kladionica ipak nije baš presudan.

Naše devojke, makar po rang listi nisu najbolje plasirane, jer kako se može videti na sajtu Eurovision World, one trenutno zauzimaju 21. mesto. od 33. učesnika.

Među favoritima trenutno se nalaze Italija, Francuska i Malta.

Inače, naše devojke su večeras na pola puta do finala, ukoliko se dopadnu muzičkim znalcima koji o tome odlučuju. Bez obzira što će ona zvanično nastpiti sutra veče, kada će publika dati svoj sud, ocene koje budu dobile večeras od strane stručnog žirija, koji će pogledati njihov nastup sa glavne probe u velikoj meri će uticati na njihov plasman.

Podsetimo, U Hrvatskoj vlada opšte nezadovoljstvo zbog toga što se njihova predstavnica Albina Grčić (22), sa pesmom „Tik-Tok“, sinoć nije plasirala u finale Evrovizije.

Čak se oglasio i predsednik Hrvatske Zoran Milanović i Eurosong okarakterisao kao veliku prevaru.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.