Foto: Arhiva/Printscreen/YouTube/Novo jutro

Ovog vikenda građani Srbije će provesti 60 sati u karantinu, budući da su pooštrene mere zbog pandemije koronavirusa, te je uveden dvadesetčetvoročasovni policijski čas. Za portal Nova.rs o tome kako će uspeti da animiraju svoju decu u karantinu govore košarkaš Marko Kešelj, bivši rukometaš Vlada Mandić, pevačica Leontina Vukomanović, voditeljka Marija Veljković i glumica Ljiljana Jakšić.

Košarkaš Marko Kešelj i njegova supruga Jovana osmislili su kako će zabavljati sinove Jovana i Nenada tokom vikenda u potpunom karantinu.

PROČITAJTE JOŠ

„Kupio sam crevo od 50 metara sa svim nastavcima za zalivanje i pranje dvorišta. Pored toga, uzeo sam malu motiku i makaze za orezivanje cveća, kao malč (materijal kojim se zagrću biljke, prim. aut.) i foliju da sredim cveće. Stariji sin ima dve i po godine, a mlađi sedam meseci. Nije toliko teško sa malom decom, organizovali smo se. Žena zabavlja malog, a stariji će meni pomagati“, kaže sportista za Nova.rs, a onda je sa nama podelio o vikend raspored.

Foto: Printscreen/YouTube/Novo jutro

„U subotu ćemo svi biti u dvorištu i baviti se uređivanjem, pošto će biti lep dan. U nedelju ćemo gledati filmove i serije. Stariji sin će sa ženom verovatno mesiti neko testo i spremati ručak, pošto mu je to zanimljivo. Našli smo neke zanimacije za vikend“, zaključio je Kešelj.

Bivši rukometaš Vlada Mandić sa nevenčanom suprugom Jasminom ima troje dece – sinove Sava i Petra i ćerku Mateu, dok iz prethodne veze ima i ćerku Sašu. On sa svojom decom obično gleda crtane filmove ili igra Plejstejšn, pa će tako biti i ovog vikenda.

Foto: Zoran Lončarević

„Vikend ćemo provesti kao i svaki drugi dan. Meni je porpisana izolacija od 18. marta, kada sam došao iz Republike Srpske, i prvo sam dobio izolaciju na 14, pa na 28 dana, i naravno, sve to poštujem maksimalno. Nisam izlazio sve vreme. Sa decom se igram u kući, gledamo crtane filmove, igramo Plejstejšn“, rekao je Manić za Nova.rs.

Kompozitorka i pevačica Leontina Vukomanović dane u karantinu provodi sa ćerkom Lucijom, a ovaj vikend isplanirale su da provedu radno i kreativno.

Foto: E-Stock/Miloš Rafailović

„Lucija i ja dane provodimo u učenju, crtanju, pripremi hrane, gledanju TV-a. Dok Lucija uči, sa svojim kolegama iz DKCB-a sam onlajn u pripremi i realizaciji programa koji su mahom digitalni. U toku je konkurs Kreativna deca za bake i deke sa dve teme – “Nema frke uz unuke” za decu i “Bez po muke za unuke”- za bake i deke. Ta povratna umetnička veza se od sutra vezuje za oslikavanje uskršnjih jaja, i to je sigurno i ono što ćemo moje dete i ja da radimo ovog vikenda u karantinu“, rekla je Leontina.

Voditeljka kviza „Slagalica“ Marija Veljković ima troje dece – Đurađa, Rosu i Nevu, a kako je ispričala za naš portal, „preživeće“ ovaj vikend sa njima kao i do sada.

Foto: Nemanja Jovanović

„Preživečemo kao i sve do sada, imamo dvorište, hvala Bogu, ali crtamo, gledamo filmove, gledamo crtaće, pravimo plastelin. Preživećemo, naravno. Odgovorna je stvar ostati kod kuće i ostaćemo kod kuće, bez obzira na policijski čas“, zaključila je Marija.

Glumica Ljiljana Jakšić Salveta ispričala je da je njena ćerka Darija srećna što sada ne ide u vrtić i da njih dve svakodnevno imaju različite aktivnosti.

„Moje dete je presrećno što ne ide u vrtić i što je po ceo dan kod kuće sa mnom. Tu svoju sreću prenosi na mene i nama je u kući divno. Imamo raznorazne aktivnosti. Vrtić nas je aktivirao, vaspitačice šalju zadatke, pa crtamo, šaljemo i sve tako ide onlajn. Toliko uživamo u druženju da je meni predivno i gledam je 24 sata kako raste pored mene. Intenzivno raste dete. Slušam te njene divne komentare, volim njenu razoznalost“, ističe glumica, a potom nam otkriva i šta joj predstavlja problem.

Foto: Zoran Lončarević

„Nastaje nam problem kad treba ići u nabavku. Ona ne bi sa mnom, ali ne može da ostane sama kod kuće. Ne može da podnese masku i rukavice, jer se guši i znoje joj se ruke, pa me na biciklu čeka ispred radnje. Napravile smo plan za policijski čas od 60 sati. Ma milina jedna. Raduje se što neće izaći iz kuće, a to šta ćemo nas dve raditi zadržaćemo za sebe“, zaključuje glumica.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.