Podeli
Novi Fosili Foto:Tomislav Miletic/PIXSELL

Nekadašnji frontmen grupe "Novi fosili", Rajko Dujmić preminuo je danas usled posledica saobraćajne nesreće. Muzičar je iza sebe ostavio brojne hitove, a bio je i dobitnik Porina za životno delo.

Novi fosili bili su je jedna od najpopularnijih muzičkih grupa, a 2014. došlo je do raspada, a kako se tada pisalo, Dujmić je to teško podneo.

“Zbog teške Dujmićeve bolesti odlučili smo trenutno da prestanemo sa radom grupe. Naime, poznato je da Rajko već tridesetak godina vodi bitku sa zavisnošću zbog koje smo se razišli 1991. nakon što je odbio odlazak na lečenje”, složili su se tada Sanja Doležal, Marinko Colnago i Vladimir Kočiš Zec u razgovoru za 24sata.

PROČITAJTE JOŠ

Nesuglasice između članova benda su se nastavile, pa je tako pre par godina Rajko tužio kolege iz grupe.

“Nažalost, još smo na sudu jer nas je Rajko Dujmić tužio zbog imena “Novi fosili”. Zabranio nam je upotrebu tog imena”, iskreno je u januaru rekla Sanja svojevremeno.

“Žao mi je što se sve ovo dogodilo jer mislim da takav bend kao što su “Novi fosili”, koji ove godine slave 50 godina postojanja, nije zaslužio jednu ovakvu mrlju u svom postojanju”, rekla je tada Doležal i dodala da je Dujmić genijalac i najbolji muzičar na našim prostorima.

Kada je pre par godina “Novi fosili” obeležavao 50 godina postojanja, ali Dujmić nije prisustvovao tom događaju.

“Naravno da se nisam pojavio. Abdicirao sam. To je ono što kraljevi rade, odu s dvora i otpuste sve dvorane. Danas oni ne mogu koristiti ime „Novi fosili“. Žao mi je. Ja to ime nisam dobio, već sam platio zaštitu imena još u vreme Tita u Jugoslaviji, u Beogradu. Kada se desila sva ta “frka” oko našeg benda i oproštajne turneje rekao sam im: „Evo, ne moram nastupati s vama, ali mi bar dajte novac“. Znate, u godinama sam kada zdravlje košta. Nisam bolestan, ali ko zna šta donosi novi dan”, rekao je kantautor u jednom intervjuu.

Foto: Zoran Lončarević

Podsetimo, Rajko je zadobio ozbiljne povrede kada je prošle srede oko 17.15 sati u stravičnoj nesreći u mestu Stari Laz, na području Ravne Gore, izgubio nadzor nad svojim VW Tiguanom zagrebačkih registarskih oznaka i sleteo u provaliju.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar