Kako je pesma Vere Matović, „Miki, Milane“, „vaskrsla“

Podeli:
Foto: E-stock/Miloš Rafailović

Otkako se povampirila pesma "Miki Milane" koju u originalu izvodi Vera Matović, pevačica je postala internet senzacija, kao i njena koleginica Nada Topčagić koja je doživela, kako kaže, vrhunac karijere zbog Zlatana Ibrahimovića koji je sluša i uz čije tzaktove je ispraćen na Sanremu.

Da se Verina numera daleko čula, dokazuju snimci koji su nastali u brojnim zemljama. Među poslednjima je na internetu osvanuo video u kojem grupa vojnika u Americi đuska uz njenu pesmu koju je snimila 2009. godine.

Pevačica je ovu numeru uglavnom promovisala u pojedinim emisijama. Čak ni njene kolege nisu je izvodile na nastupima, iako su mnogi čuli za nju. Vera ju je najčešće pevala na veseljima i na njoj zarađivala bakšiš. Ako se cela njena karijera uzme u obzir, i nije tako zavidna. Ali, na ovoj pesmi, bez obzira na to da li se nekome sviđa ili ne, mogu mnogi da joj pozavide.

Doduše, sve krenulo od srednjoškolaca, koji su opsednuti Verom Matović. Neki je zovu i Vesna Matović, a zapravo nikada nisu ni čuli za nju.

Pojedini apeluju da „Miki, Milane“ treba da nas predstavlja na Evroviziji, a ne grupa devojaka „Hurricane“ koju čine Sanja Vučić, Ksenija Knežević i Ivana Nikolić.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Razlozi za Veru na Evroviziji su brojni, i veoma duhoviti, tako da skoro postaje primamljivo. Čist kemp na delu, kao što je i Evrovizija sama, setite se samo Babuške iz Rusije su pre par godina baš bile zapažene.

Prethodnih godina popularne Instagram stranice su ironično promovisale andergraund treš pesme, poput „Puna kuća sveta na svetog Jovana“ od Ćane ili neobično izvođenje Vesne Vukelić Vendi „Đavole garavi“.

Da ne zaboravimo ni pesmu „Da sam pauk“, koja je brzinom munje postala hit na mrežama, još posebno nakon što je Đoković sa svojom ekipom priredio jedno zabavno izvođenje, proširila se kao lavina.

Ni Tik Tok ne zaostaje u ekspanziji „Miki Milane“, pa možemo videti da se ova pesma sluša i u Americi, a boga mi i pevuši.

PROČITAJTE JOŠ

Uzdizanje ove pesme koja je objavljena još 2009. godine, od nedavno se može čuti na svakom ćošku zahvaljujući društvenim mrežama. „Miki MIlane“ je dobila svoju renesansu preko Tik Toku, pa su počeli čak i stranci da je pevaju.

S obzirom na to da je domaća muzička scena orijentisana na klubove i stihove koji sugerišu na bogatstvo, bahato ponašanje i narkotike, „Miki, Milane“ i „puna kuća sveta na svetog Jovana“ u kontrastu dođu kao kulturno-umetnički program.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

 

Komentari

Vaš komentar